Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев мисли, че му пречат да говори

Политика

Румен Радев мисли, че му пречат да говори

Румен Радев мисли, че му пречат да говори - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава винаги е бил патрон на тези чествания. Днес те се организират по гражданска инициатива и без никакви партийни цветове. Това каза президентът Румен Радев, който е на връх Шипка, където ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея.

След изказването за липса на „партийни цветове“, Радев мина на партийни теми. „Управляващите повториха срамния сценарии от 3 март. Всички чествания в страната се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори", каза Радев.

Според него, ако управляващите били загрижени за здравето на хората, нямало да правят партийното си събитие преди седмици.

Радев отново повтори исканията си – разпускане на парламента, предсрочни избори, оставка на главния прокурор. Днешният парламент е дескридитиран, каза Радев.

На въпрос дали е чел проекта на нова Коституция, Радев отговори, че чете всичко, но това било печелене на време от страна на управляващите.

„143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес хиляди изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните“. Това каза по-късно в речта си на връх Шипка президентът.

Родината възкръсна на картата на Европа, благодарение на победата на Русия над Османската империя. Именно тук на августовския зной на 1877 г. нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си, допълни президентът.

Шепата „спартанци“, които ще отрежат пътя на аскера към Северна България, са наши сънародници от Русия, днешна Украйна и Молдова, от Румъния и Сърбия. Хъшове, бежанци от въстанията и емигранти от поробена България. Някои дори не са виждали Родината, за която ще дадат живота си. Тези поборници за свобода не се питаха дали има смисъл да се борят. Те не убеждаваха едни други, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета, каза още Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев

Коментари (16)

Болен е Румчо за власт Мисли който може,Румчо само се поти! Решетникова пак му е написала изявлението,както предния път!Много прост и зависим е този пилот на дрон!!!
22.08.2020 11:13 / Отговор
Женоар По-страшен от спина, по-опасен от рака, засега си остава Мунчо Фатмака!
Импийчмънт за Льотчика!
22.08.2020 21:19
КОЩУНСТВО РУМЕН РАДЕВО: На ШИПКА ДА ГОВОРИ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ
РУСОФИЛ, ПОЧТИ КАТО ДЕБИЛ
22.08.2020 11:20 / Отговор
Браво на Президента Честванията са блокирани от ГЕРБ - Габрово. Ама мачове могат да се провеждат, обаче да се отдаде почит, не може! ГЕРБ-авите не са българи! Аман от прости хора.
22.08.2020 11:24 / Отговор
ЗНМ Само дето ГЕРБ са се разграничили от организацията на честванията и изобщо не са там!Ще му се на Фигуранта,ама все не уцелва!Не е българин този,поставен на поста от Решетников и работещ срещу България!Аман от прости хора!
22.08.2020 12:02
Тази червена мърша Копейкин да се моли да не излязат хората на Стъки жална им майка тогава на всички изроди русофилски !
22.08.2020 14:54
СВЕТОСЛАВ ИВАНОВ ПО РОЖДЕНИЕ ЛИ СИ МАЛОУМЕН, ИЛИ ТИ СТАНА ОТ ПОСЛЕ??! ЕБАТИ И ПРОСТАКА, МАЛОУМЕН???!
22.08.2020 15:41
Антитатарстан-ковера Татарстан-ковър, защо си смени никнейма, бе отвратително русофилско червено нищожество? Долу Мунчо Пеленгатора!
22.08.2020 21:24
ПРЕДАТЕЛ N:1 РУМЕН РАДЕВ ИСКА РАЗПУСКАНЕ НЕ НА ПАРЛАМЕНТА, А НА БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА.
ИНАЧЕ ЗАЩО ПРОВОКИРА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ-НАКАРАХА БОЙЦИ ОТ СОФИЯ И ГАБРОВО ДА БЛОКИРАТ УЛИЦИ В ПЛОВДИВ-РУСОФИЛИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ СРЕЩУ СЪЕДИНЕНИЕТО НА ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ И БЪЛГАРИЯ
ДИРЕКТИВА ОТ ПУТИН-РАДЕВ ИЗПЪЛНЯВА.
22.08.2020 11:38 / Отговор
анна БРЕЙ , ТОЗИ ПУТИН ВИ Е ВЗЕЛ СТРАХЪТ , МАЙ ...........................................
23.08.2020 00:23
АСЕН ИЛИЕВ НИЩО ЛИ НЕ СИ РАЗБРАЛ ОТ ИСТОРИЯТА НА ЖАН ВИДЕНОВ?!
Е, ВЕРНО СИ МАЛОУМЕН. :)
22.08.2020 12:11 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати