Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев на извънредна среща на ЕС в Брюксел

Политика

Румен Радев на извънредна среща на ЕС в Брюксел

Румен Радев на извънредна среща на ЕС в Брюксел - Tribune.bg
Снимка:

Украинският президент Володимир Зеленски също е поканен от лидерите

След Париж украинският президент Володимир Зеленски пристига в Брюксел, за да участва в извънредната среща на лидерите на страните от Европейския съюз.

Форумът е посветен на Украйна, миграцията и икономическото състояние на ЕС. България ще бъде представена от президента Румен Радев.

В началото на срещата европейските лидери ще обсъдят военната и финансовата помощ за Киев, използването на замразените руски активи в размер на 300 милиарда долара за възстановяването на Украйна, както и подвеждането под съдебна отговорност на Путин и виновните за военните престъпления, съобщава БНТ.

От съображения за сигурност все още няма подробности около присъствието на Зеленски, но според неофициални източници освен че ще се включи в срещата на лидерите се очаква той да произнесе и реч в Европейския парламент.

Миграцията е другата основна тема на срещата на върха. Австрия и още няколко държави от ЕС настояват за повече финансиране за засилване на охраната по външните граници на Европейския съюз и за по-бързо връщане на мигрантите, които нямат право да пребивават в ЕС.

Очаква се българският президент Румен Радев да запознае останалите лидери със засилването на антибългарската кампания в Северна Македония.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети