Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев на кафе със сочения за спонсор на „Продължаваме промяната“

Политика

Румен Радев на кафе със сочения за спонсор на „Продължаваме промяната“

Румен Радев на кафе със сочения за спонсор на Продължаваме промяната - Tribune.bg

Президентът Румен Радев бе засечен да пие кафе със сочение за основен спонсор на „Продължаваме промяната“ Дечко Колев, собственик на „МЕТАЛИК“ АД.  

Според отлично запознати именно Колев е човекът, който спонсорира ПП. Служител на Колев пък е едно от знаковите лица на „Промяната“, Радослав Рибарски. Преди време нашумя скандал, че   ПП и Рибарски са „осигурии“ сумата от 185 милиона евро по плана за справедлив преход.  

През 2023 депутатът от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев алармира са предварително изготвени списъци, където беше попаднала и фирмата на Колев.

„Видяхме списък с фирми, които ще бъдат подкрепени. Неясно е по каква процедура са избрани тези фирми. Зад някои от тях прозират ясно имената на спонсори на „Продължаваме промяната - Демократична България“, обяви Красимир Вълчев. Той конкретно отличи „Металик“, която по думите му е собственост на Дечо Колев, който пък е бил работодател на Радослав Рибарски от "Продължаваме промяната".  

Красимир Вълчев посочи като проблем и че в териториалните планове няма намерения за инвестиции в преходни технологии, с които да се удължи животът на комплекса „Марица-Изток“. „Ако до 2026 г. бъдат съкратени две трети от хората, каквито са ни очакванията, заради затворени мощности, а до 2030 г. 90%, хората ще си вземат обезщетенията и ще се разбягат. Няма да се случат никакви водородни долини и други инвестиции", каза още тогава Вълчев.  

Какво обаче обсъжда Румен Радев с Колев остава в тайна, защото видно от снимките срещата е неофициална, а на нея присъства и съпругата на президента Десислава Радева. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати