Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали

Политика

Румен Радев: Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали

Румен Радев: Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали - Tribune.bg
Снимка:

Президентът посочи, че Конституцията не поставя срокове за връчването на първия мандат, но ако се разтяга, ще има приказки „за еднолично управление“

Очакваме парламентът да произвежда закони, а не скандали. Нашите народни избраници трябва да осъзнават много ясно, че времевият прозорец, който имат за работа, може да се затвори много бързо, ако не се състави правителство, но задачите остават и те трябва да бъдат свършени.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев преди откриването на информационния ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“ в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк, предава БТА.

„Този начин на работа, който виждаме в момента, обрича на риск и бюджета, и законите по ПВУ, и членството ни в Шенген“, заяви държавният глава.

„Аз очаквам да има диалог, да има конструктивност, да има склонност към компромиси, да има устойчивост“, отбеляза Радев.

„Очаквам партиите да продължават диалога в дух на конструктивност. Тяхна отговорност е да търсят решения, решенията са пряко обвързани с работата на парламента“, каза Радев. По думите му решенията, освен че трябва да извадят България от кризата, трябва да бъдат устойчиви, основани на ясни, споделени цели, приоритети и принципи.

Попитан колко време дава на партиите, за да съставят кабинет, Радев заяви, че това зависи от тях.

„Конституцията не поставя максимални срокове, но не може да се разтяга до безкрай. После пак ще има приказки – „той управлява еднолично“, категоричен бе президентът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети