Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Радев посъветва НС: да разгледа проектобюджета на служебния кабинет и да се внимава с номинацията за външен министър

Политика

Радев посъветва НС: да разгледа проектобюджета на служебния кабинет и да се внимава с номинацията за външен министър

Радев посъветва НС: да разгледа проектобюджета на служебния кабинет и да се внимава с номинацията за външен министър - Tribune.bg
Снимка:

Радев отправи първото си послание пред 47-ото НС.

„Надеждите към новото НС са огромни, а залогът- съдбовен. Нека преди да изговорим първите си думи да осмислим мисията, която българските граждани ни възложиха. За първи в рамките на година формираме три народни събрания. Предходните имаха кратък живот, чуха се неудобни истини от тази трибуна, но това, в което те не се успяха е да сформират работещо правителство“, каза в началото Радев. 

„Нашето общество все още търси изход от корупционното статукво, но то каза „не” на превзетата държава и на реставрирането на авторитаризма. Време е за национален консенсус, който да съдържа важни приоритети”, каза още президентът.

„Нужен ни е политически консенсус от необходимостта на устойчиво, реформиско и социално управление. Необходимо е, защото народа не може да понесе нови избори насред зимата. Приветствам започналите разговори между потенциалните партньори за едно бъдещо управление. Вие сте призваните да вдъхнете нов живот на парламентарния контрол, който беше отнет през последните години, да върнете гражданите в управлението. Ние не можем повече да допуснем пилеене на историческо време, нито да бъдем подвластни на популизма и лъжата, а обществото ни очаква най-сетне актуализация на избирателните списъци“, каза Радев.

Той заяви, че за траен парламент трябвало демонтажа на прокурорския чадър над корупционните схеми.

Радев поиска още бързи законопроекти за справяне със социалната криза и ковид кризата. Той препоръча на депутатите да разгледат проектобюджета на служебното му правителство и не спести рекламата си. 

Президентът не се посвени да посъветва бъдещата коалиция да внимава при издигането на външен министър, като загатна, че са нужни хора с опит в кариерата, защото ще трябва да се взимат важни решения и той е винаги готов да помогне.

„Вярвам, че този парламент, най-младият до сега има капацитет да върне доверието в институцията и ви желая успех във вашата високо отговорна задача“, завърши Румен Радев. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети