Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев отказал да отвори телефоните на „Българската коледа“ за дарения за Covid-19

Политика

Румен Радев отказал да отвори телефоните на „Българската коледа“ за дарения за Covid-19

Снимка:

Общ телефон за дарения все пак ще има – организират го от здравно министерство

Колеги от „24 часа” призоваха президента Румен Радев да отвори телефоните на „Българската Коледа”, за да могат повече хора и по-лесно да даряват в битката срещу коронавируса.

От екипа на президента обаче били категорични, че „правилата не позволяват пренасочване на средства, а събраните пари разпределял прозрачно Експертен съвет, който пък се съобразявал с актуалната обстановка, касаеща здравето на децата”.

„Докато очаквахме позицията на президента, потърсихме трите мобилни оператора. Мениджърите им бяха категорични, че номерата на „Българската Коледа” могат да се отворят. Те обаче днес се събират по инициатива и молба на здравното министерство и ще има общ номер за дарения“, обявиха от медията.

Идеята е на Министерството на здравеопазването, което е помолило за съдействие КРС, която са координираниомисията за съобщения, за да събере тя и координира мобилните оператори в тази обща кампания.

Президентството: За последните 3 г. „Българската Коледа” е дарила 11 респиратора, които ще помогнат за овладяване на състояние и при зараза с коронавирус

„Българската Коледа" се реализира целогодишно. Средствата се разпределят на база актуални постъпили молби. Правилата на кампанията не позволяват пренасочването на средства извън целите ѝ, свързани с хроничноболни деца, обясняват от президентството.

Телефоните на благотворителната инициатива „Българската Коледа" са отворени целогодишно, заявяват от прессекретариа на държавния глава по повод отправени журналистически въпроси и коментари на депутати.

Прессекретариатът на държавния глава напомня, че телефоните, чрез които може да се направи дарение за благотворителната инициатива „Българската Коледа" под патронажа на държавния глава, са отворени целогодишно. Активни са и останалите начини за дарения – публикувани на сайта www.bgkoleda.bg. По тази причина призивът на журналиста от „24 часа" Даринка Илиева към президента Румен Радев „да отвори телефоните на „Българската Коледа", за да могат повече хора и по-лесно да даряват в битката срещу коронавируса” е излишен и манипулативен, заявяват от "Дондуков" 2.  


Коментари (5)

Николай Този е тотален кретен! В едно нормално общество този щеше вече да е свален от поста президент! Не обединител, а разединител излезе тоя. Всяко едно негово действие и дума го доказа по неоспорим начин
26.03.2020 09:32 / Отговор
иван Но 1 /3 та си го харесват. Питам приятели какво му харесвате....казват ... бил велик....много неща умни казал.....какви ? ми.....много. Дай един пример.....ми много !!!
26.03.2020 10:50
Идиот пилот няма Само един и точно него Решетников ни насади,а лумпените-носталгици го избраха.СРАМ.
26.03.2020 10:18 / Отговор
иван Честно казано.....като гледам Радев и БСП -то.....колкото и идиотско да звучи.......Слави Трифонов все повече не ми изглежда чак толкова неприемлив. Знач че е идиотско изказването ми......ама......БСП то и Радев са гарантират фалит за държавата.
26.03.2020 10:53
иван Най - гадното е , че цялата опозиция начело с Радев чакат да започнат смъртните случаи /недай си боже / и тогава ще се започне една......
Имам чувството че ги бие тока , че държавата се оправя някак си и без тях. Особено Радев......направо е откачил .
26.03.2020 10:48 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още