Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев повотри: Избори „2 в 1” не са в интерес и на президентската институция

Политика

Румен Радев повотри: Избори „2 в 1” не са в интерес и на президентската институция

Румен Радев повотри: Избори 2 в 1 не са в интерес и на президентската институция - Tribune.bg
Снимка:

„Неведнъж заявих, че смесване на парламентарните и президентските избори е против духа на нашата Конституция. Разбира се, вариант „2 в 1” не е в интерес и на президентската институция“, заяви Румен Радев пред журналисти и добави, че ще търси рационален баланс за изборите.

По думите му темата за служебен кабинет в момента не е на дневен ред. Той не коментира евентуален бъдещ политически проект около служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

Държавният глава не каза конкретна дата за разпускане на 46-ото Народно събрание.

„Има още време до разпускането на парламента и това служебно правителство има да свърши още работа. С него искам да покажа, че е възможен нов модел. Този модел се показа успешен“, така за пореден път Румен Радев сам похвали назначеното от него правителство.

„Неуспехът на народните представители да излъчат за пореден път редовно правителство не изчерпва тяхната отговорност към българските граждани. На дневен ред е не толкова датата на изборите, а дали парламента ще успее да се мобилизира, за да свърши поне част от работата. На плещите на народните представители лежи отговорността за актуализацията на бюджета.“, това заяви Радев по повод решението на БСП да върне във вторник нереализиран и третият мандат за съставяне на кабинет.

„Очакваме в оставащите дни, депутатите да организират максимално добре своята работа“, допълни президентът и добави, че освен актуализацията на бюджета има и други важни законопроекти.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети