Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев: Промените в Конституцията са настъпление срещу демокрацията

Политика

Румен Радев: Промените в Конституцията са настъпление срещу демокрацията

Румен Радев: Промените в Конституцията са настъпление срещу демокрацията - Tribune.bg
Снимка:

Не е проява на добър вкус да се оправдават със случая в Стара Загора, коментира президентът

"Проектът за промени в конституцията е част от настъплението срещу демокрацията".

Така президентът Румен Радев коментира внесения проект за изменения в конституцията на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

"Под силата на обществения натиск правораздавателните органи най-сетне реагираха адекватно на недопустимото варварско деяние в Стара Загора и аз мисля, че обществото ни трябва да продължи да оказва своя натиск", каза той за случая с пребитото и нарязано с макетно ножче 18-годишно момиче.

"Не е проява на добър вкус да се оправдават нелепите промени в конституцията с точно това зловредно деяние, което се случи в Стара Загора", каза президентът. Той добави, че са нужни промени в различни закони, които да поставят ясни критерии за престъпленията и тежестта на наказанията.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини служебните правителства, че не са свършили нищо по време на управлението си. А днес Радев му отговори: "Аз не искам да слизам до нивото на говорене на господин Борисов и, ако трябва някого да обвиняваме, че той отново започва да говори по този начин, това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция, легитимация и възможността да говори по този начин. Може би в своята изнервеност господин Борисов наруши един стар принцип - че в дома на обесения не се говори за въже".

"Аз се чудя как повдига отново темата за магистралите. Кои магистрали? Преди да е дал отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали, защо магистралите му се разпадат, защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж, което доказаха всички извършени проби", каза още Радев.

"Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния в последните месеци. Форумите преливат от агресия. Изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти. Интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма. Българи доносничат срещу българи в сайта "Миротворец" и правителството не реагира. Тиражират се различни ревизионистки и антисемитски текстове. Това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди", коментира Радев. Преди дни стана ясно, че лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов е бил добавен в списъка на украинския сайт от българи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети