Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев със скучна реч и лош английски пред ООН (ВИДЕО)

Политика

Румен Радев със скучна реч и лош английски пред ООН (ВИДЕО)

Румен Радев със скучна реч и лош английски пред ООН (ВИДЕО) - Tribune.bg

Един от поредните митове за Румен Радев рухна окончателно. В реч, която той произнесе пред Общото събрание на ООН дистанционно, окончателно рухна представата за Радев като ползващ добър английски. Истината е, че владеенето на този език не е сред силните страни на държавния глава, съобщава „zonanews.bg“.

Въпреки някогашните му воаяжи на курсове в САЩ, той има лошо произношение, говори речтативно и с лоша динамика на речта, слива или накъсва думи. Някой иронично бе казал, че Румен Радев говори английски на много езици - толкова е зле. Очевидно беше, че Радев може да се опита да прочете даден текст на английски, но това става вдървено и с демонстративното показване на ниско ниво. И още - човек, който толкова трудно срича написаните английски изречения, без съмнение не владее добре езика и трудно би се справил със свободен разговор на него, където е нужен голям речников запас и запомнени цели готови изречения, предвид множеството изрази в него.  

Самата предварително записаната реч на Румен Радев беше скучна и пълна с клишета, произнесена от скучен, посредствен и неук човек. В нея вдъхновителят на поредната българска катастрофа се опита да разсъждава върху предотвратяване разпространението на коронавируса; за възстановяването на световната икономика (и това при положение, че неговото правителство вкарва страната ни в безпрецедентна икономическа и финансова криза за последните двадесет години). Радев говори и за до болка втръсналата тема за измененията на климата и устойчивото развитие, направи се на специалист по борбата с тероризма и трансграничната престъпност, отбеляза и нуждата от  повишаване на киберсигурността.

„Ние подкрепяме задълбочаването на стратегическите партньорства на Европейския съюз (ЕС) по целия свят, както и по-активното му ангажиране с трети държави и регионални организации", увери той. Жизненоважно е всички да подкрепяме и да сме солидарни с най-уязвимите страни и хора по целия свят, под ръководството на ООН и Световната здравна организация. България споделя своите излишни доставки на ваксини чрез механизмите на ЕС и на двустранна основа, каза още Радев.

Той засегна в речта си специално предизвикателствата пред мира и сигурността за България. Страната ни е загрижена от ситуацията в Афганистан, Близкия изток, продължаващата криза в Украйна. Като държава-членка на ЕС България подкрепя ангажимента да се работи с международни партньори по трайни решения за афганистанските бежанци. В знак на солидарност взехме решение да получим до 70 афганистански граждани, които са работили за мисии на България, ЕС или НАТО, както и техните семейства.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети