Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Въпреки отложените чествания: Радев отива на Шипка, ще произнесе слово

Политика

Въпреки отложените чествания: Радев отива на Шипка, ще произнесе слово

Въпреки отложените чествания: Радев отива на Шипка, ще произнесе слово - Tribune.bg
Снимка:

Седмица по-рано обаче от областната управа в Габрово обявиха, че честванията на върха се отлагат заради епидемичната обстановка

На 22 август президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 143 години от Шипченската епопея, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 11.00 часа държавният глава ще изкачи стъпалата към Паметника на свободата на връх Шипка заедно с гражданите, които ще отдадат почит пред подвига на българските опълченци и руските воини, добавят от прессекретариата му.

Около 12.00 часа президентът Румен Радев ще произнесе слово по случай отбелязването на 143-годишнината от Шипченската епопея.

Седмица по-рано обаче от областната управа в Габрово обявиха, че тазгодишните чествания на върха се отлагат заради епидемичната обстановка с COVID-19, пише „24 часа“.

„Всяка година организираме богата програма със събития, както за деца, така и с внимание към техните родители, ангажира се обществен транспорт, провежда се възстановка на боевете, която е и най – атрактивната част от тържествата и която събира хиляди хора, дошли да съпреживеят онзи паметен момент от отбраната на Прохода. Ние организаторите, ангажирани с провеждането на тези тържества, ясно осъзнаваме риска, който COVID-19 представлява за здравето и живота на хората. Следейки епидемичната обстановката, която продължава да е все така динамична, и във връзка препоръка на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в област Габрово, всички масови прояви, които предизвикат струпването на много хора на едно място, без да може да бъдат спазени мерките за дистанция – макар и на открито, са планирани за следващата 2021 година“, заявяват от администрацията.

„Призоваваме гражданите, които ще се поклонят пред Паметника на свободата към опазване на личното и обществено здраве! Вярваме, че всеки ще намери достоен начин, с който да почете героите от Шипченската епопея“, се казва в съобщението на областната администрация.

Национално честване „Шипченска епопея“ е едно от най-масовите ежегодни събития в страната, в организацията на което са ангажирани и участват местни и държавни институции, културни и неправителствени организации, и събира хиляди посетители от цялата страна и чужбина на заветния връх.                            

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Асен Златев Да ходи да си направи едно селфи с паметника! :))) Може да възседне дрона и да отлита веднага, дори.
19.08.2020 14:34 / Отговор
"Радев отива на Шипка..." Гундяев и Решетников ще му ръкопляскат. :)
19.08.2020 15:01 / Отговор
Браво на президента Моят прадядо - революционер в легията на Раковски и после опълченец, с ранен крак се е сражавал на Шипка. Боляло го, куцал е, но се е бил за Свободата на Майчица България. Можело е пак да бъде ранен, или убит, но нашите опълченци рамо до рамо с руските си воини, не са се страхували от смъртта! Благодарение на тях имаме България! Чест и почитания, господин Президент! Бог да Ви пази, както и целия български народ!
19.08.2020 15:19 / Отговор
иван Така наречения президент, другаря румен радев е крайно време да си ходи.
19.08.2020 17:44 / Отговор
Отмяна на честванията ама вождът ви Боце мафиота каза, че има спад с 30 процента на заразените. А там високо на Шипка е много открито у напълно безопасно. Това не е народ, а мърша - да не иска да уважи предците си дали живота си за Свободата. Ама иначе, всички се кланят на Левски и Ботев.
19.08.2020 17:56 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати