Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев след разговор с Ердоган: Трябва да има устойчиво правителство

Политика

Румен Радев след разговор с Ердоган: Трябва да има устойчиво правителство

Румен Радев след разговор с Ердоган: Трябва да има устойчиво правителство - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Радев е поканил турския си колега Реджеп Ердоган на визита в България. Това стана по време на дипломатическия форум в Анталия, на който държавният ни глава присъства.

„Имахме много ползотворни срещи, също и с премиера на Унгария. Поканих Ердоган да посети България, но това зависи и от това дали ще имаме устойчиво правителство. Той прие поканата ми. Но пак, важно е да имаме устойчиво правителство“, заяви Румен Радев.

Той обяви, че иска да види повече от министъра на отбраната Тодор Тагарев. „Искам да видя министър, който работи за сигурността на България“, каза той.

„Някой от лидерите забелязваме, че искат от министър Тагарев да освободи поста, защото той не прави достатъчно за Украйна. За мен това е някак си висша форма на нихилизъм“, заяви още президентът.

Радев бе категоричен, че на 6-ти март трябва да има оставка на правителството, а той ще отвори Конституцията и ще ги почне „по домовата книга“. 

Държавният глава обясни, че има опция, ако не харесва състава на правителството да не подпише указа, но това ще доведе до една конституционна и парламентарна криза, от която никой няма нужда.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети