Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев връчва първия мандат на 15 май

Политика

Румен Радев връчва първия мандат на 15 май

Румен Радев връчва първия мандат на 15 май - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат на ГЕРБ-СДС на 15 май.  

„Измина цял месец от свикването на Народното събрание, а до момента то не е произвело никакъв резултат. За мен е абсурдно народни представители да говорят за нови избори без да са изпълнили поне част от ангажиментите към своите избиратели“, заяви още Радев.

По думите му партиите отказват да поемат отговорност за управлението на страната, а в същото време искат да вържат ръцете на служебното правителство, като не приемат бюджета. Той определи това като безотговорно към държавата.

„Много разчитам това време да се ползва по най-добрия начин и от партиите, и от Народното събрание. Те трябва да осъзнаят своята отговорна роля, както приемане на бюджета, така и законите за ПВУ“, каза още Радев и допълни, че интересите на държавата са подчинени на интересите на партиите. 

Държавният глава е на мнение, че едни нови избори ще рискуват влизането на България в Шенген, всичко постигнато дотук, бюджет и План за възстановяване. „За мен е неправилно да поставяме съставяне на правителство под знака на местните избори, това е обречено на неуспех", каза още Румен Радев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати