Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев връчва третия мандат на БСП

Политика

Румен Радев връчва третия мандат на БСП

Президентът Румен Радев е решил да връчи третия мандат на БСП. Това обяви Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

"Получихме покана от президента утре в 9,30 да се явим в президентството да получим трети мандат. Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и като народ - ковид криза, ниски доходи, високи цени, мигрантска криза, икономически проблеми. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания. Знаем си и тежестта като парламентарна група. Така ни подреди народът, че никой да не може да състави кабинет. Затова ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще ги поканим - ДБ, ИБГНИ и ИТН на разговор. Ще подходим обаче различно - няма да поставяме предварителни условия и предварителен кандидат за министър-председател", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Запитана дали ще проведе разговори и с ДПС, соцлидерката обясни, че на този етап и в този парламент не предвижда такива. Въпреки отказа на ИТН и ДБ да разговорят със социалистите за третия мандат, Нинова реши да им остави вратичка и да ги покани на разговори, като загатна, че заедно ще имат възможност да решават състава на кабинет, ако такъв е възможен.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още