Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румен Радев връчва третия мандат на БСП

Политика

Румен Радев връчва третия мандат на БСП

Румен Радев връчва третия мандат на БСП - Tribune.bg

Президентът Румен Радев е решил да връчи третия мандат на БСП. Това обяви Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание.

"Получихме покана от президента утре в 9,30 да се явим в президентството да получим трети мандат. Изправени сме пред сериозни изпитания като държава и като народ - ковид криза, ниски доходи, високи цени, мигрантска криза, икономически проблеми. Разбираме, че трябва да дадем адекватен отговор на тези изпитания. Знаем си и тежестта като парламентарна група. Така ни подреди народът, че никой да не може да състави кабинет. Затова ще проявим максимум разум и диалогичност към другите партии на протеста. Ще ги поканим - ДБ, ИБГНИ и ИТН на разговор. Ще подходим обаче различно - няма да поставяме предварителни условия и предварителен кандидат за министър-председател", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Запитана дали ще проведе разговори и с ДПС, соцлидерката обясни, че на този етап и в този парламент не предвижда такива. Въпреки отказа на ИТН и ДБ да разговорят със социалистите за третия мандат, Нинова реши да им остави вратичка и да ги покани на разговори, като загатна, че заедно ще имат възможност да решават състава на кабинет, ако такъв е възможен.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети