Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Коларова: Авторитетът на президента е силно ерозиран

Политика

Румяна Коларова: Авторитетът на президента е силно ерозиран

Румяна Коларова: Авторитетът на президента е силно ерозиран - Tribune.bg
Снимка:

„Авторитетът на президентът Радев е силно ерозиран в момента“, това заяви пред Bulgaria ON AIR политологът Румяна Коларова.

„Инцидентът, който се е случил с неговия баща, показва, че природата на присъствието му във властта не е по-различно от всичко, което сме наблюдавали 25 години. А той беше избран със заявката, че ще бъда алтернатива на този модел на управление“, обясни тя.

Рейтингът на президентът е паднал с 10 %, заяви социологът Михаил Мирчев, който обяви, че е правил изследване миналия ден.

Социологът не очаква да има спад в рейтинга на управляващите, тъй като на практика няма убедителна алтернатива в момента, въпреки заявките на БСП и опитите от дясно.

„За всички е ясно не само, че БСП не е алтернатива, но че БСП присъства във властта и търси канали към властта по онези уродливи модели, които познаваме доста отдавна. БСП не е алтернатива. Там има не ново, а възраждане на нещо старо, което инстинктивно отвращава българските избиратели“, коментира Коларова. Политологът е на мнение, че алтернатива на сегашното правителство би било в ляво, но такава не може да се създаде, тъй като БСП контролира това пространство.

Според Коларова причината за споровете в коалицията на Обединените патриоти и острите реплики между Валери Симеонов и Волен Сидеров са предстоящите догодина местни избори.

„Проблемът на този кабинет не е парламентът, а изборите, които предстоят догодина. Именно бъдещето му ще се реши на тези избори. Действията на коалиционните партньори са продиктувани от тях", отбеляза политологът доц. Румяна Коларова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати