Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Коларова: Президентът готви нов проект, докато крепи електората на БСП

Политика

Румяна Коларова: Президентът готви нов проект, докато крепи електората на БСП

Румяна Коларова: Президентът готви нов проект, докато крепи електората на БСП - Tribune.bg
Снимка:

БСП е в очакване да смени Корнелия Нинова, заяви политологът

„Наблюдавам, че президентът загрява край тъч линията. Не знам защо, но ако имаш още три години, няма да го правиш. Винаги може да се направи процедура за импийчмънт, ако се направи стъпка в посока да напусне поста.“ Това заяви политологът Румяна Коларова пред БНТ. „Президентът очевидно има много по-широки претенции. Те надхвърлят президентския мандат“, допълни политологът.

Според нея Радев балансира отношенията си с лидера на БСП Корнелия Нинова, защото дава нужното спокойствие в левицата. „Ако го нямаше президента Радев, БСП щеше да се срине. Президентът е факторът, който поддържа електоралната стабилност на БСП“, посочи още Коларова.

Тя беше категорична, че в момента алтернатива на управлението няма. „БСП е в очакване да смени действащия в момента лидер. Вътре в партията има много сериозни настроения Корнелия Нинова да бъде сменена“, обоснова се Коларова.

Тя коментира и днешното провалено заседание в Парламента. Причината беше липса на кворум. "Ако тази процедура продължи да се повтаря, ще има проблем. Процедурата е добре позната за България, не виждам как БСП и ДПС ще пропуснат да се възползват", каза политологът.

Поличитеският психолог Антоанета Христова пък заяви, че опозицията все повече се радикализира. „Има два знака, които показват, че предсрочни избори не са видими – няма промяна на обществените нагласи, както и обществена енергия на улицата. Лявото много се старае да стигне процентите на ГЕРБ, но очевидно е трудно да минат един таван, който са достигнали“, заяви Христова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети