Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Бъчварова: БСП се опитват да блокират работата на институциите и държавата

Политика

Румяна Бъчварова: БСП се опитват да блокират работата на институциите и държавата

Румяна Бъчварова: БСП се опитват да блокират работата на институциите и държавата - Tribune.bg
Снимка:

Протестиращите нямат конкретни искания, цените на горивата падат, 30% увеличение на заплатите

„За протестите и изказването ми за подривна дейност от страна на БСП много хора ми се обидиха. Депутатите от БСП в момента не ходят на работа. Позволяват си да не ходят на работа в Парламента. Това е един знак към българите, които всеки ден ходят на работа. Това, както и да го гледаш, е опит да се блокира работата на институциите и с това се блокира държавата.“ Това заяви пред bTV началникът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

„Опитвам да анализирам протестите и да отсея фактите от анализите и интерпретациите. Протестът сега, за цената на горивата, който е по-масовият, няма лидери и говорители. Няма с кого да се преговаря или да се обясни. Протестът на майката бе съвсем друго. Те имаха няколко души излъчени, които идваха и преговаряха. Сега няма лидерство и искания, които да са удовлетворени“, анализира Бъчварова. Тя изрази и недоумението си, че има протест за високите цени на горивата, а реално цените са паднали.

„Когато формулираш какво искаш, правителството и цялото управление ще опита да го реши", обясни Бъчварова. И допълни: „Трябва да се решават конкретни проблеми. Има неясни и общи искания какво да направи правителството в момента.“

Бъчварова отчете и 30% увеличение на средната работна заплата в последните години, намаляване на безработицата до критичен минимум от 5 процента. Увеличаване на доходите през следващата година. „Това са конкретните факти в момента“, категорична беше тя. И допълни, че правителството работи в посока хората да живеят по-добре.

„Да развиваме положителните тенденции. Да засилим тенденцията за увеличаване на доходите. Все повече се откриват производства и това са обективните инвестиции. България не може обаче да е атрактивна за инвеститорите, ако е нестабилна политически и няма ясна посока за финансовата система. Нивото на данъците, качеството на работната ръка, това са насоките, в които работим“, допълни Бъчварова.

На въпрос дали оставката на Валери Симеонов е закъсняла, тя отговори: „Да. За мен беше грешка, че Валери Симеонов не подаде оставка по-рано. Това даде възможност да ескалират процесите по една тема, която е изключително чувствителна за всички нас. Колебанията по този въпрос постави сянка на съмнения върху всичките ни усилия. Решението бе негово лично решение и бе в отговор на една потребност, която всички осъзнаваме.”


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати