Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Бъчварова за смяната на 3 март: Ако има несъгласие, защо не?

Политика

Румяна Бъчварова за смяната на 3 март: Ако има несъгласие, защо не?

Румяна Бъчварова за смяната на 3 март: Ако има несъгласие, защо не? - Tribune.bg
Снимка:

Бившият посланик на България в Израел, бивш вицепремиер и вътрешен министър Румяна Бъчварова защити пред БТВ промяната на националния празник от 3 март с 24 май.

"Ако има несъгласие по този повод, защо не? От там нататък следват и още неща, които могат да се направят - преименуване на улици, а защо не и патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски". Много е трудно да обясниш на един човек, който вижда тази сграда, защо е наречена по този начин. А много малко хора знаят, че българите десет години са събирали пари за този храм и първото му име е "Св. св. Кирил и Методий", аргументира се  Бъчварова. Тя анализира и отношенията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ през последните две години преди да съставят общ кабинет.

"Мисля, че беше грешка това изостряне на отношенията между политически сили, които стоят на едно място в спектъра - център-дясно", смята бившият посланик. Тя изтъкна, че колкото по-рано се случат промените в Конституцията, толкова по-бързо ще се премине към следващите цели и политики на правителството.

"В този момент промените са необходими и дебатите по предложението ще покажат колко още може да се подобри демокрацията", отбеляза Бъчварова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети