Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Коларова: ИТН няма да подкрепи чистосърдечно Румен Радев

Политика

Румяна Коларова: ИТН няма да подкрепи чистосърдечно Румен Радев

Румяна Коларова: ИТН няма да подкрепи чистосърдечно Румен Радев - Tribune.bg
Снимка:

По думите ѝ големият въпрос е колко време ще се бави мандатът

„Аз съм скептична, че ИТН ще подкрепят чистосърдечно президента Румен Радев. Той е безвластен. Георги Първанов, който си гарантира преизбирането, критикува остро Румен Радев. Макар и да си направи своя партия, Първанов има грижа за лявото, както и опасения от подхлъзването към популизма на президента“, посочи пред „Българя он еър“ политологът Румяна Коларова. Тя коментира и поведението на ИБГНИ. Според нея партията цели да представи Мая Манолова отново като омбудсман, в каквато роля се изживяваше преди да се върне в политиката.

„Шанс за трети мандат беше ясно, че няма. Това, което им предложиха, всъщност беше съвсем различно - вървим към предсрочни избори. Големият въпрос е колко време ще се бави мандатът. Отговорността е на мандатоносителя. БСП ли е партията, която ще задава дневния ред, трета политическа сила - те са мандатоносители по волята на президента“, попита риторично Коларова. Тя смята, че е логично соцлидерът Корнелия Нинова да обяви някакво име за премиер, връщайки мандата.

„ИТН вече са наясно, че едва ли ще станат първа политическа сила занапред. Партията все още запазва идентичност. ДБ са прекалено в центъра и прекалено либерални, за да се десница. Сега големият въпрос е какво ще се случи с бюджета", коментира политологът. Коларова е категорична, че ако президентът Радев се реши да прави политически проект, това ще се случи след изборите.

„В момента му казват, че президентският вот му е в кърпа вързан“, аргументира се Коларова. „Ако президентът се подхлъзне и има отделни избори, парламентът ще има различна структура“, прогнозира още Коларова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп