Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Коларова: Секретарите на президента са неговите ръце – те правят всичко

Политика

Румяна Коларова: Секретарите на президента са неговите ръце – те правят всичко

Румяна Коларова: Секретарите на президента са неговите ръце – те правят всичко - Tribune.bg
Снимка:

Президентът олеква, ако всеки ден коментира какво правят управляващите, смята политологът

Президентът е слабата страна, защото само говори, докато Борисов може да не говори, но действа. Само говоренето олеква.  Това заяви политологът Румяна Коларова пред БТВ по повод на сблъсъка между президента и премиера.

Тя посочи, че подобно напрежение не е прецедент, но сега е лично.

„Между Първанов и Борисов имаше силно напрежение, но то не беше толкова персонално. Сега сблъсъкът е много личен. Или поне Радев го приема много лично. Първанов бе овладял добре предимствата и ограниченията на президентската институция. Ако всеки ден президентът ползва появата си в медиите, за да коментира какво правят управляващите – това олеква“, заяви още тя.

Коларова коментира и изнесената от прокуратурата кореспонденция между бизнесмена Пламен Бобоков и секретаря на държавния глава Румен Радев – Пламен Узунов.

„Това са подбрани секретари, които имат ключова роля. В този случай, човек, който е бил служебен министър, по презумпция това е човек с ключова роля в президентската администрация. Секретарите на президента са неговите ръце. Те правят всичко. Една от основните задачи е да се срещат с всякакъв вид хора от неправителствения сектор – тук влизат бизнес, синдикати“, каза още Коларова.

По думите ѝ основно правило при тези срещи е те да бъдат публични или да има черно на бяло информация какво се е случило. Тя коментира, че българските политици приемат за нормално да имат лични отношения с представители на бизнеса.

„Голямата слабост на президентската институция, а и не само, е, че там влизат хора, които по никакъв начин не се интересуват от протокола – както свързания с поведение, така и с процедурите“, посочи Коларова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети