Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Румяна Коларова: Целта ни беше проф. Герджиков да отиде на балотаж

Политика

Румяна Коларова: Целта ни беше проф. Герджиков да отиде на балотаж

Румяна Коларова: Целта ни беше проф. Герджиков да отиде на балотаж - Tribune.bg
Снимка:

Нашата цел беше проф. Анастас Герджиков да бъде на балотаж и той е на балотаж, коментира пред БТВ политологът Румяна Коларова от инициативния комитет на проф. Герджиков.

„Ако разделим 36 процента /избирателната активност б.р./ на 2 получаваме една не много приятна цифра, един не много приятен процент за този, който се води лидер“, изтъкна Коларова. По думите й 18% показват, че Румен Радев в никакъв случай не е президент на всички българи. Според Румяна Коларова ниската избирателна активност е белег на ниската легитимност на управляващите в момента.

„Нашата кампания беше 1 месец, за сметка на кампанията на Румен Радев, която беше 5 години. Нашата цел беше да отидем на балотаж, а на втория тур ще видим“, отбеляза и Радомир Чолаков, председател на инициативния комитет за Анастас Герджиков за президент. Той подчерта, че резултатът на парламентарните избори показва, че след всички удари срещу ГЕРБ, партията е стабилна.

„Това само по себе си е цяло чудо, тъй като целият ресурс на държавата беше хвърлен срещу структурите на партията и те издържаха“, коментира още Чолаков.

Александър Маринов от инициативния комитет на Румен Радев за президент увери, че от екипа на настоящия президент са удовлетворени от резултата, но са огорчени от ниската избирателна активност.

„Според мен истинският проблем е активността, защото изборите минават, тепърва трябва да се намери отговор защо толкова много хора не желаят да упражнят своето върховно политическо право. Ако се запази тази ниска активност, това ще означава, че всички търпят чувствителни загуби в реални гласове, което е проблем за всеки един политик и политическа сила“, допълни Маринов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Анастас #
50 % от Костовашките Говеда
са гласували за Радев още на пурви тур ... Мдаа ...

(обобщително)
15.11.2021 19:58 / Отговор
Ръб Велика цел. Нещо като олимпийското движение.
15.11.2021 23:34 / Отговор
Барни Ръбъл Радев ще го отнесе на балотажа,такъв льотчик не е за президент,да върви да бърка под полата на Десито,че и там може да го секнат ,много баджанаци бе.
16.11.2021 12:02 / Отговор
Анонимен Не я слушаите Тая хрантутница нищо не е свършила само пнодвежда гората
16.11.2021 17:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети