Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Руският посланик за шпионския скандал: България изпълнявала „нечии поръчки“

Политика

Руският посланик за шпионския скандал: България изпълнявала „нечии поръчки“

Руският посланик за шпионския скандал: България изпълнявала нечии поръчки - Tribune.bg
Снимка:

Елеонора Митрофанова заяви, че трябвало „да се покаже лоялност към стопаните“

Българите трябва да мислят за България, а не да изпълняват нечии поръчки. Така руският посланик Елеонора Митрофанова коментира пред bTV шпионския скандал у нас и изгонването на руски дипломати.

Шестима бяха обвинени в края на март за шпионаж в полза на Русия. Според разследващите военнослужещи и държавни служители са събирали класифицирана информация с цел да я предадат на Русия. По-късно двама руски дипломати у нас бяха обявени за персона нон грата.

„Трябваше да се покаже лоялност към стопаните. Това се случва на ниво скандал за съжаление и няма нищо общо с действителността. Затова се отнасяме спокойно. В дипломацията има понятни ответни мерки - ваши дипломати също ще бъдат отпратени от Москва. На кого му става по-добре от това, не е ясно“, каза още руският посланик.

Тя определи отношенията между Русия и България като нормални.

„В последно време заради скандалите, да кажем така, градусът на тези отношения се е понижил. Освен това мисля, че имаме голям потенциал за сътрудничество, който не е задействан въобще, а не е задействан заради сегашните съюзници, така да ги наречем, на България, които много искат да изместят Русия от всички сфери на сътрудничество. Мисля, че е това обаче е невъзможно“, заяви Митрофанова.

Според нея България трябва да гледа собствения си интерес.

„Най-важното е българите да мислят за България, а да не изпълняват нечии поръчки и да поддържат приятелство с всички и да имат изгода от всички. Това е най-важното, защото ние постоянно разсъждаваме – България с ЕС ли е, или със САЩ, или с Русия. Постоянно поставяме тази алтернатива, но не бива да я има и изборът е ваш - сътрудничество с всички и ще е за благото на българския народ“, каза още Митрофанова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (9)

ДБКП И БСП..... ЗАЩО МЪЛЧАТ.....?? .
А ТЕХНИТЕ ДЕБИЛИ-РУСОФИЛИ...?
12.04.2021 20:48 / Отговор
БГ На рубашките все някакъв външен враг им е виновен за собствените им изцепки! Имало ли е случай да са си признали за нещо? За Катин чакахме половин век!
12.04.2021 21:04 / Отговор
Пак не си разбрал Нерде Катин, нерде нежеланият от САЩ "Балкански поток", който Борисов прокара, докато гушкаше Херо Мустафа ;)) Е трябваше да има и допълнителни жертвоприношения за успокоение на Ваал и на Мустафа. И Гешев ги предпостави :))
13.04.2021 11:14
До горния Какви жертвоприношения те измъчват Бе, докато някои се чудят накъде да се наведат, минавало ли ви е поне за малко през сервилните мозъци, че има и ...български интерес?
13.04.2021 14:45
attropo Наглостта на пияните рушляци е по-голяма от Вселената!
Ние мислим ЗА РОДИНАТА си,ЗА БЪЛГАРИЯ,и затова така ще действаме!
Коя си ти,миризливке,че ще ни даваш акъл?
Приятелите си ги избираме ние,ние си знаем и враговете - като са те пратили тук да си живееш живота,прочети какво е написал Захарий Стоянов за вас!
12.04.2021 21:45 / Отговор
Хайде сега, след като си показа клозетния русофобски мозък, прибирай се обратно в еврогейската клоака.
13.04.2021 11:18 / Отговор
хайде сега качвайсе на трена и изчезвай за евразия
13.04.2021 12:12 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети