Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Руското посолство към Петков за „Турски поток“: Безпочвени нападки

Политика

Руското посолство към Петков за „Турски поток“: Безпочвени нападки

Руското посолство към Петков за Турски поток: Безпочвени нападки - Tribune.bg
Снимка:

Руското посолство излезе с позиция по повод думите на Кирил Петков днес. В Брюксел българският премиер посочи пред американския президент Джо Байдън, че пример за корупция и овладяване от Путин на Балканите, е именно „Турски поток“. Според посолството на Русия у нас, коментарът на Петков е недипломатичен и груб, а нападките му са безпочени.

Ето какво написаха от посолството на Русия у нас:

Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода "Турски поток" в Република България.

Тръбопроводът стана най-големия инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ "Козлодуй", изграден от съветската компания "Топлоелектропроект" съвместно с българската "Енергопроект"). Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати