Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Руснак „прати“ Борисов в болница и пусна фалшива снимка на Гешев зад Живков

Политика

Руснак „прати“ Борисов в болница и пусна фалшива снимка на Гешев зад Живков

Николай Феодоров Низол, който е собственик на 57 фирми у нас, не знае, че притежава и „медия“

Руснак е собственикът на сайта „народ.бг”, който във вторник принуди Бойко Борисов да обяснява, че не е в болница заради кръвно, а преди дни пък накара Иван Гешев да опровергава, че е работил като охрана на Тодор Живков.

Николай Феодоров Низол е роден на 13 януари 1963 г. На негово име в България се водят 57 фирми, съобщава „24 часа“. Живее постоянно у нас. Притежава и няколко фирми в Полша.

Повечето фирми на мъжа са с капитал 10 лв. и са пръснати из бизнес сгради в столицата, но има и компании в Петрич и Перник.

Сайтът на руснака разпространи фалшивата снимка, на която уж главният прокурор охранява заедно с Бойко Борисов Тодор Живков на 29 юни. Пусна я във фейсбук страницата си цели 8 часа след като автентичността ѝ бе отречена яростно от главния прокурор.

Гешев опроверга фейк от мрежата, няма снимка с Борисов и Тодор Живков

Отново в понеделник медията на руснака с разностранен бизнес у нас - от заложна къща през архитектура, та до хотелиерство, разпространи фалшивата новина, че премиерът е приет във Военномедицинска академия с високо кръвно след избухналите скандали.

Борисов отрече да е бил в болница в неделя заради кръвно

Фирмата зад „народ.бг” е „Хаки фиш” ЕООД. Тя е регистрирана на 14 ноември 2018 г. Самият сайт обаче е станал активен най-рано през втората половина на 2019 г.

Пред медията Низол отрича да е собственик на подобна фирма.

Имам фирми, но такава нямам. Някой е изпратил мои данни, които могат да се вземат отвсякъде”, каза той. После добави: „Пием си, дадат ми документи, разпиша се”.

Дали Низол лъже, или действително някой се крие зад името му, не е ясно. Сайтът очевидно се ползва за хибридни атаки.

Какво показва контент анализът на публикациите - много често се пише за разцепление и напускане на структури на ГЕРБ. Рядко има позитивни публикации - например „Възкръсването на Цветан Цветанов в политиката”, „Новият живот на Цветан Цветанов” и „Цветан Цветанов се разходи по порта във Варна и събра тълпа от фенове”.

Има и материали за шумни полицейски акции, докато Цветанов бе вътрешен министър. Всички дописки са написани грамотно, няма правописни и пунктуационни грешки.

Постоянно се претоплят стари и вече отречени фейк новини. Повечето вече са се появявали в сайта на Арман Бабикян - „информиран.нет”.  


Коментари (2)

plebs Актуалното събирателно на фалшивите новини е "адвокатите на Божков". По темата сайтове, телевизии и всякакви други пропагандатори - дал бог. :) Евтин агитпроп като за 80% дебили.
01.07.2020 08:22 / Отговор
ДАНС Хайде си заработете заплатите,ДАНС,прокуратура,полиция.Какво ви пречи???
01.07.2020 09:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още