Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и ДБ се регистрираха за съвместно участие в изборите с 9999 подписа

Политика

ПП и ДБ се регистрираха за съвместно участие в изборите с 9999 подписа

ПП и ДБ се регистрираха за съвместно участие в изборите с 9999 подписа - Tribune.bg
Снимка:

Подкрепете ни, защото България ще продължава да тъне в безвремие и липса на посока, заяви Христо Иванов

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ се регистрираха в Централната избирателна комисия (ЦИК) за съвместно участие в изборите на 2 април, като внесоха 9999 подписа.

В понеделник лидерите на партиите в коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ подписаха официално споразумението за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април.

„Има едно много ясно изречение на Народното събрание -  „Съединението прави силата“. В миналото НС разбрахме, че съединението трябва да стане извън парламента първо, за да има група на реформаторските сили в него и да може най-накрая надеждата на всички  българи да стане реалност“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, веднага след като „Демократична България“ и ПП регистрираха в ЦИК коалиция „Продължаваме Промяната - Демократична-България“.

„Вярваме, че надеждата ще я постигнем не само ние, но и цялото българско общество. Време е да го направим заедно“, каза още той.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов обясни, че България трябва да тръгне напред. „Всички усещаме, че страната е спряна, защото силите на статуквото са забили пети като магарета и не дават да тръгнем напред. Трябва голямо обединение – не само политическо, но и на гражданите, които да поискат да тръгне напред“, каза той.

БГНЕСБГНЕС

По думите му коалицията дава на хората инструмент. „Нашата коалиция трябва да получи мандат да управлява, да налага условия, дневен ред и реформи – за това се изисква голяма политическа сила. Призивът ни е – подкрепете ни, защото иначе България ще продължава да тъне в безвремие и липса на посока“, посочи още съпредседателят на ДБ.

Съпредседател на ПП Асен Василев обяви, че по последни данни на ЕК България прави ръст с 3,9%, а БВП за 2022 година е над 168 млрд. лева. „Тази година това, което казвахме, че може да се достигне - 180 млрд. лева, вероятно ще бъде надхвърлено. По думите му основното, което ЕК казва с тези данни, е че е водена адекватна политика по доходите и адекватни социални плащания, които са подпомогнали потреблението сред населението. Ще спазваме 3% бюджетен дефицит, в рамката на който ще се направят социални програми“, обеща той.

На въпрос за импийчмънт на Румен Радев, Василев беше лаконичен, че за това може да се говори, когато има парламент.

„Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление“, е записано в декларацията на новата коалиция. В нея са посочени 13 приоритети, сред тях намаляване на регионалните и социални неравенства, дълбока реформа в прокуратурата, осигуряване на енергийна независимост и модернизиране на армията, влизане в Шенген и Еврозоната.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети