Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. С благодарност за добре свършена работа: Парламентът гласува освобождаването на Лиляна Павлова

Политика

С благодарност за добре свършена работа: Парламентът гласува освобождаването на Лиляна Павлова

С благодарност за добре свършена работа: Парламентът гласува освобождаването на Лиляна Павлова - Tribune.bg
Снимка:

Министерството на българското европредседателство се закрива през януари

Народните представители дебатираха повече от час персоналните промени в кабинета и закриването на Министерството на Председателството на Съвета на ЕС, оглавявано от Лиляна Павлова. Като исторически период за страната ни, го определи Джема Грозданова от ГЕРБ.

„Справихме по възможно най-добрия начин в условията на Брекзит, натиск от миграционните потоци и необходимите ангажименти от страните за климатични промени. България не бе посредник, а лидер“, подчерта Грозданова.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов даде оценка 5.5 за периода на нашето Европредседателство.

„Тази половинка, която недостига за отличен, е заради недостатъците на политическата прослойка. Национално единение не беше показано, а се правеше всичко, за да се провалим, то не беше целуване на болни кози и т.н.“, обясни Симеонов. Неговият съпартиец Петър Петров го допълни.

„Знаете какво е китайска, руска и европейска цивилизация, и ние избрахме да принадлежим към последната. България сложи пръст в раната, както и аз казвам, че „Визия за България“ е вредна. Така ние казахме, че Западните Балкани са ключов въпрос за ЕС и това се прави. Това не е призив за топло дипломатическо място. Добра работа свърши и МВР, полицията“, посочи депутатът от НФСБ.

България бе добра в организирането на срещи, но не и в правенето на политика, заявиха от БСП с аргумента, че жизнено важния пакет „Мобилност“ бе оставен на австрийското председателство. Кристиян Вигенин от левицата определи днешното решение като закъсняло, а Джема Грозданова го репликира, че за нея няма съмнение, че депутатът ще включи участието си в нашето Европредседателство на челно място в своята автобиография.

За позитивен тон в дебата помогна изказването на  председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той благодари на всички партии за проявените усилия по време на нашето председателство на Съвета на ЕС. Цветанов припомни, че като партия ГЕРБ не са възприемали председателството като свое, а БСП са успели да направят два вота на недоверие преди и след него.

„Благодаря на депутатите от БСП и им пожелавам успех. Надявам се за повече позитивност и градивност през 2019г., защото сега сте много уморени“, завърши Цветанов.
Народните представители приеха персоналните промени в кабинета само с двама „въздържали се“.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети