Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание (НА ЖИВО)

Политика

С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание (НА ЖИВО)

Снимка:

Депутатите трябва да изберат министър-председател и да приемат структура и състав на Министерския съвет

С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание, в което трябва да бъде избран редовен кабинет.

В началото на извънредното заседание председателят на Народното Събрание Никола Минчев обяви, че е пристигнал указ от президента Румен Радев, с който той предлага за министър-председател да бъде избран лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

На заседанието присъстват президентът на Република България Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Там са главният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет.

До изготвянето на предложение за редовно правителство се стигна след дълги преговори и след подписване на коалиционно споразумение между партиите „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Дневният ред включва избиране на министър-председател на Република България, като за поста е предложен Кирил Петков. За вицепремиери в кабинета са предложени Асен Василев и Калина Константинова от „Продължаваме промяната“, Корнелия Нинова от БСП, Гроздан Караджов от „Има такъв народ“ и Борислав Сандов от „Демократична България“.

Депутатите трябва да приемат още структура и състав на Министерския съвет.  


Топ новини

виж още

Актуална тема