Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. С начални затруднения, но все пак успешно, Радев гласува машинно

Политика

С начални затруднения, но все пак успешно, Радев гласува машинно

С начални затруднения, но все пак успешно, Радев гласува машинно - Tribune.bg
Снимка:

Президентът Румен Радев упражни машинно правото си на глас в избирателната си секция в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София. Първоначално президентът имаше затруднения с работата на устройството, но все пак успешно се справи и гласуването.

„Гласувах за свободна и справедлива България, българите вземаме съдбата си в своите ръце и тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането на законите и правилата, към отприщването на огромния потенциал, който носи народът“, заяви Радев след вота си.  

Призова всички българи да гласуват, иначе историята ще ни изпрати на поправителен по демокрация. От много време гласувам в тази секция и за първи път виждам такава активност, коментира Радев.

Той отговори и на упреците за датата на вота  като заяви, че е трябвало изборите да бъдат много по-рано – още миналата година.  Така според него е щял „животът на много българи да бъде съхранен и хаосът избегнат“. По думите на българите усещат, че в тези избори има голям залог и именно затова очаква много хора да гласуват. Радев очаква стабилен парламент с легитимност, „за да има силно и устойчиво правителство“.

Помолен да коментира руската шпионска афера, Радев каза, че ако съдът потвърди масов пробив в сигурността, това значи, че имаме дълбок проблем.

„Вместо самохвалство, трябва да се отговаря на тежки въпроси, защо високопоставени служители в НС и МО предадоха националната ни сигурност. Защо се пренебрегва, че защитата на класифицираната информация се осъществява от Министерски съвет. Очаквам задълбочен анализ на причините, които водят до такова състояние на сигурността и ефективни мерки. Затова следващото правителство го очаква много работа, заяви още президентът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети