Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. С водосвети за здраве, управляващите дадоха старт на кампанията в няколко града

Политика

С водосвети за здраве, управляващите дадоха старт на кампанията в няколко града

С водосвети за здраве, управляващите дадоха старт на кампанията в няколко града - Tribune.bg

В първия ден от официалния старт на предизборната кампания, управляващите проведоха събития в няколко града.

С водосвет и благословията на Видинския Митрополит Даниил днес партията стартира предизборната си кампания във Видин. Богослужението бе извършено в храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец” , където водачът на листата Росица Кирова и колегите ѝ кандидати за народни представители запалиха по свещичка.

„Пожелавам на всички да бъдем малко по-смирени в тази кампания. Да се обърнем и да видим това, което е направено, да поправим грешките, ако има такива, и най-вече да си пожелаем здраве. Искрено вярвам, че ще постигнем нещо добро за града и областта, защото имаме възможности и сила”, заяви водачът на листата Росица Кирова.

Стартът в ЛовечСтартът в Ловеч

В Ловеч управляващите си обещаха да се спазват противоепидемичните мерки в кампанията, но и че ще достигнат до всеки човек в областта.

Николай Нанков подчерта, че един от акцентите трябва да бъде намаляване на дисбалансите между Северна и Южна България, за което водеща роля има довършването на автомагистрала „Хемус“ през 2024 г. „Ползите вече се усещат, дори само работниците, които участват в изграждането ѝ, допринасят за бизнеса в местата, където са отседнали“, сподели той.

ГабровоГаброво

Вицепремиерът и водач на листата на ГЕРБ-Габрово Томислав Дончев беше категоричен, че дори някои да смятат следващия месец за битка или война, представителите на ГЕРБ няма да водят война с нито един български гражданин. „Ние сме чисти в намеренията си, сторили сме много и имаме желание, сила и възможности да постигнем още за страната и регионите. Габрово не е само мястото, от което съм тръгнал, а мястото, на което винаги се връщам. Убеден съм в огромния потенциал на Габровска област да бъде един от икономическите и индустриални центрове на Северна България и това ще се случи“, посочи Дончев.

Той  подчерта, че продължаването на обходния път на Габрово с тунел под Шипка ще бъде предпоставка за този процес.

Водосветът в Кюстендилска областВодосветът в Кюстендилска област

С водосвет за здраве, благоденствие и успех кандидатите за народни представители в Кюстендилска област дадоха старт на предизборната си кампания. Богослужението бе отслужено от Архиерейския наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак в храма „Успение Богородично“.

„Без вярата и без упованието в Бога няма напредък. Винаги сме подкрепяли Българската православна църква в усилията ѝ да съхрани духовността и културно-историческото ни наследство за поколенията“, каза водачът на листата Христо Терзийски.

Церемонията в СилистраЦеремонията в Силистра

Предизборната кампания в Силистра също започна с тържествен водосвет, отслужен от доростолския митрополит Яков в силистренския катедрален храм „Св.Св. Петър и Павел“. На церемонията присъстваха водачът на листата за народни представители Тодор Тодоров, евродепутатът Емил Радев, кандидати за народни представители и др.

Митрополит Яков пожела на всички присъстващи преди всичко здраве и много успехи в светите начинания.

Проф. д-р Костадин Ангелов дари икона на катедралния храм „Рождество Богородично“ във Велико Търново.Проф. д-р Костадин Ангелов дари икона на катедралния храм „Рождество Богородично“ във Велико Търново.

Кампанията в областта търгна с молебен за здраве, отслужен от отец Асен.

Дарената икона е с лика на свети Мина – закрилник на дома и семейството и покровител на лечителите. Проф. Ангелов пожела здраве и силен дух на кандидат-депутатите и сподели още, че се надява, че цялата кампания ще премине под знака на взаимно уважение.

След молебена в Пазарджик След молебена в Пазарджик

С молебен в църквата „Света Богородица“ в Пазарджик ГЕРБ откри предизборната си кампания в 13 многомандатен избирателен район.

„През този мандат построихме 500 км магистрали и скоростни пътища, както и редица пътни артерии от регионално значение. В новия ни мандат предстои да се построят още 500 км магистрали и над 4000 км нови и реновирани пътища от втори, трети и четвърти клас. Ще продължим основния си приоритет – образованието“, каза заместник министър-председателят Екатерина Захариева, водач на листата в родния си град.

ГЕРБ-СДС в Смолян стартира предизборната си кампания ГЕРБ-СДС в Смолян стартира предизборната си кампания

Благословия за успешен ход на кампанията и здраве на българския народ отправи от олтара на храм „Св. Висарион Смоленски“, Смоленски епископ Висарион.

„Аз лично се помолих за здраве и за справяне с пандемията“, заяви водачът на листата д-р Даниела Дариткова.

София-областСофия-област

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС за София област Младен Маринов и кандидатите за народни представители  откриха предизборната кампания в община Костинброд. Областният координатор Николина Ангелкова благодари на жителите на Костинброд  за огромното доверие.

„Лично поех ангажимент за крепостта Скретиска и правото на управлението на резиденцията на император Константин Велики вече е на община Костинброд. Много направихме, но и много ни предстои. Работим упорито, за да живеят достойно всички граждани в България. Предвиждаме сериозно увеличение на заплатите, както и плавно повишаване на пенсиите. Искам да ви уверя, че с нашите усилия и работа ще постигнем начертаните приоритети“, заяви Ангелкова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети