Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сабанов от ВМРО: Не затваряйте пазарите, а оправете организацията и затегнете контрола!

Политика

Сабанов от ВМРО: Не затваряйте пазарите, а оправете организацията и затегнете контрола!

Сабанов от ВМРО: Не затваряйте пазарите, а оправете организацията и затегнете контрола! - Tribune.bg
Снимка:

Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо? Това пита в своя позиция депутатът от ВМРО Александър Сабанов по повод решението на Националния оперативен щаб да бъдат затворени всички тържища, съобщават от пресцентъра на партията.

Ето и пълния текст на позицията, която Сабанов публикува във „Фейсбук“:

Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена и засилва предпоставките за допълнителен ръст на безработица. Да не говорим, че ние от ВМРО призоваваме от години големите търговски вериги да допуснат приоритетно българските производители в своите магазини, а днес щабът затвори пазарите, които са традиционните места за продажба на сезонни плодове и зеленчуци на българските земеделци. Това е неправилен акт по отношение на десетки производства, а за дребните земеделци може да се окаже пагубно решение.

Народът има една мъдра поговорка  - „Два пъти мери, един път режи“. А ние правим точно обратното. Преди 10 дни маските бяха задължителни, после се оказа, че не са, а от днес отново са. Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо?

Днес вече хората се редят на километрични опашки и се блъскат в затворените пространства на големите вериги за два домата и една маруля. Кое е по-опасно? Стотици хора на опашка на открито или стотици хора в надпревара за храна в затворено помещение с обща вентилация?

Чух премиерът, че обещава държавата да изкупи продукцията. Обаче това как точно ще стане? От кои производители? На какви цени? При какви условия? Ако големите могат да бъдат обхванати, то малките, които разчитат на крайпътните и малки селски пазари, кой ще обезщети?

Все въпроси, които висят без отговор. И защо днес пазарите са затворени, а от утре до сряда ще бъдат отворени? А напливът на хора към тях – дали ще стигнат силите на полицията, за да опази реда?

Направете коридор „от - до“ като единствен прозорец за пазаруване по тържища и магазини за възрастните хора, които са най-уязвими. Направете го за тяхно добро. Нека само тогава да могат да излизат, да пазаруват, да си купуват лекарства. И след това да си стоят вкъщи.

Няма нужда да се затварят пазарите и да се съсипват цели сектори. Просто контролът трябва да се засили. Нарушителите да бъдат глобявани или съответно затваряни, ако са производители/търговци, които не спазват правилата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Веси Не може,младеж,не става с нашия народ. Ела да видиш в Бургас какво е. Сутринта лекари от най- големите болници отправяха молби сърцераздирателно да се спрем,да се озъптим а мами и баби бяха наизлезли с внуци пред спортна зала „ Бойчо Брънзов” на конушмак и кафе.
12.04.2020 18:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети