Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Събев нямало да допусне камионите в София: Да слязат от танковете и да отидат пеша, за да видят хората, че са 100 човека

Политика

Събев нямало да допусне камионите в София: Да слязат от танковете и да отидат пеша, за да видят хората, че са 100 човека

Събев нямало да допусне камионите в София: Да слязат от танковете и да отидат пеша, за да видят хората, че са 100 човека - Tribune.bg
Снимка:

Събев заяви, че превозвачите били използвани, за да падне правителството

Транспортният министър Събев видя умисъл в готвения протест на превовачите в сряда. „Драги колеги, вие сте използвани да вдигнете температурата на напрежението, така че правителството да падне”, каза той пред бТВ. По думите му те са използвани от „петата колона“ - хората, които нямат интерес България да бъде независима от руските енергоносители и да има своя собствена политика.

Той настоя за оставките на Милтенова и Арабаджиев, защото те били „политически емисари, които ползвали като пушечно месо шофьорите”. Те били и емисарите на „петата колана”, които не искат България да бъде независима.

Събев даде да се разбере, че няма да пусне камионите в София на протеста в сряда. 

„Камионите нямат работа в София”, каза той като даде за пример автобусите. Поясни, че било в разрез със закона.

„Да слязат от танковете и хората да видят, че са 100 човека. Ако са повече – ще са равни на един митинг на „Възраждане”, заяви с усмивка той.

Събев се заяви, че са първите, които са казали, че повече няма да сме васали и че заемаме нашия път на независимост.

Това бил моментът – „започнаха масови протести, започнаха масови ходения по телевизии на т.нар. политически анализатори, които защитаваха позицията, че България трябва да остане зависима от Русия. На фона на това превозвачите бяха използвани и те търсеха повод. Изведнъж – не повече от 30 дни след 24 февруари те започнаха да се изнервят и да започнат да ескалират техните искания”, каза още той. Събев опита да се оправдае, че имало мерки, които обаче никой не знае какви са.

„Цените на горивата и предложението за намален 50% акциз е само повод, за да блокират държавата. Така да затруднят работата на правителството и то да падне. Тогава се връщаме към варварския си период”, поясни министърът.

Събев не пропусна да се похвали, че „знаел как да работи” и Петков решавал дали той да подаде оставка.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати