Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Събев ще бори демографията с бърз транспорт и интернет

Политика

Събев ще бори демографията с бърз транспорт и интернет

Събев ще бори демографията с бърз транспорт и интернет - Tribune.bg
Снимка:

Транспортният министър Николай Събев е решил да бори демографията с бърз транспорт и интернет. Той е решил да започне от проект за градска железници в родния си Русе.  

„Бързият транспорт с добър интернет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища и от тази гледна точка проектът за градска железница има моята подкрепа“, заяви Събев.

Идейният проект за градска железница е одобрен от експертен съвет на Националната компания „Железопътна инфраструктура“, информираха представители на сдружението. Той предвижда използване до голяма степен на съществуващата инфраструктура.

„Подобряването на свързаността е приоритет на правителството, като целта е едновременно да почне строителството и да се правя връзките с инфраструктурите на съседните страни“, каза още министър Николай Събев.

„Затова е необходим и втори мост при Русе, за да има високоскоростен влак Букурещ – Русе – София“, добави той. Той бе категоричен, че тези планове трябва да се развиват в синергия, не само от едно министерство.  


Топ новини

виж още