Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сабрутев: Действията на служебния кабинет са бутафорни, не да се овладее ценовия шок

Политика

Сабрутев: Действията на служебния кабинет са бутафорни, не да се овладее ценовия шок

Сабрутев: Действията на служебния кабинет са бутафорни, не да се овладее ценовия шок - Tribune.bg
Снимка:

„Служебният кабинет не работи да се овладее ценовия шок. Действията им са бутафорни. Къде е КЗК, държавният бюджет? Защо не го внесоха, за да направят реални политики за смекчаване на удара на инфлацията? Ако искаха да намалят цените, нямаше да уволнят шефа на Държавната млекопреработвателна компания. Инфлацията у нас е причинена от това, че КЗК не работи в полза на обществото“, каза в „Офанзива“ по Нова Нюз Венко Сабрутев от „Продължаваме Промяната“.

„Управленската ни програма е като цяло готова, съвсем скоро ще я лансираме в детайли. Един от топ 5 приоритетите са 50 млрд. за инвестиции. Само за миналата година бяха 8 млрд. Пред България предстоят 4 години на голяма инвестиционна вълна. Вдигане на доходите и контрол на пазара са ключови мерки за борба с инфлацията. Увеличаването на българското производство ще донесе ниски цени“, смята той.

По думите му има как България да изглежда каквато ние искаме.

„Като направим реални инвестиции в качествена инфраструктура, образование, здравеопазване, земеделие, всички останали сектори, без да се наруши фискалната сигурност и да имаме бюджетен дефицит до 3%. Цените на суровия петрол падат драстично, но по бензиностанциите не мърдат. Цената на олиото също е пример, КЗК няма реакция. Стабилна политика на ниски цени на стоките ще се случи чрез скъсяване веригата на доставките. Внасяме си основните храни. Реформа в земеделския сектор ще ни е основен приоритет, за да помогнем на малките производители. Така ще има и ръст на заетостта“, коментира Сабрутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети