Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сабрутев: Наказателната процедура на ЕК срещу отстъпката за горивата е признание за кабинета „Петков”

Политика

Сабрутев: Наказателната процедура на ЕК срещу отстъпката за горивата е признание за кабинета „Петков”

Сабрутев: Наказателната процедура на ЕК срещу отстъпката за горивата е признание за кабинета Петков - Tribune.bg
Снимка:

Относно компенсацията от 25 ст. на литър гориво, която беше въведена като антикризисна мярка миналата година, Венко Сабрутев бе категоричен пред Нова тв, че  ЕК няма да глоби страната ни. Той бе заяви, че наложената ни санкция от ЕК е едно признание, че кабинета „Петков” си е свършил работата.

„Европейската комисия казва, че правителството на Кирил Петков си е свършило добре работата и е успяло в турбулентните времена да намери начин да компенсира този ценови шок, който цяла Европа преживя. И сега комисията иска да провери дали тази мярка не е ощетила небългарските потребители. Истината е, че не са ощетени. Подобна проверка беше насочена и към други държави”, каза Сабрутев. По думите му обаче все още няма крайно решение на ЕК.

Той подчерта, че наложената ни санкция от ЕК е едно признание, че кабинетът „Петков” си е свършил работата.

Народният представител оправда отсъствието на част от групата на ПП по време на гласуването на правосъдната  реформа с процедурни хватки отстрана на председателя на НС. „Той поиска проверка на кворума след един безумно дълг дебат и четене на доклад, който не представлява особен интерес в този момент за народните представители. И когато поискаш проверка на кворума, и за това нещо има точно 1 минута - се случи това”, оправда се  Сабрутев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати