Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сабрутев се обяви за нови избори, нямало как да се направи експертно правителство

Политика

Сабрутев се обяви за нови избори, нямало как да се направи експертно правителство

Сабрутев се обяви за нови избори, нямало как да се направи експертно правителство - Tribune.bg
Снимка:

„Трябва изцяло нов парламент и нови избори, това е потенциалният сценарий. Бихме подкрепили „Демократична България” в третия мандат, но ключовото е да няма промяна в нашите приоритети. Ще подкрепим всякакви усилия да се състави кабинет. Няма как да се говори за премахване на модела Борисов с Борисов. Ние слагаме ясна червена линия - никакви преговори с Борисов, Пеевски и Трифонов”, заяви по БНТ Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната”.

Според него ПП са направили максималното и невъзможното на база на ясни приоритети.

„Как ще се направи експертно правителство. Кои ще са експертите, които ще влязат в експертен кабинет. Ние не успяхме да купим народни представители, защото не ставаше въпрос за търговия, а за приоритети, затова разписахме програмата, за да няма спекулации”, добави Сабрутев.

Динена кора е твърдението на Борисов, че ще даде три депутати от ГЕРБ, според него.

„В НС има нова коалиция в лицето на ДПС, Възраждане, ИТН и ГЕРБ. Ние сме в зала, тях ги няма. Бламират се много комисии. Те знаят, че закон за КПКОНПИ ще работи срещу тях”.

Видяхме различно поведение на президента Радев в чужбина и в България. „Френското предложение е добро за България”, каза още Венко Сабрутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети