Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сабрутев от ПП-ДБ за бюджета: Тепърва ще се чуват мненията на всички заинтересовани страни

Политика

Сабрутев от ПП-ДБ за бюджета: Тепърва ще се чуват мненията на всички заинтересовани страни

Сабрутев от ПП-ДБ за бюджета: Тепърва ще се чуват мненията на всички заинтересовани страни - Tribune.bg
Снимка:

„Държавният бюджет навлиза в своята първа фаза - разглеждане в междуведомствена комисия. Тепърва ще се разглежда в комисии, тепърва ще се чуват мненията на всички заинтересовани страни. Аз приветствам колегите от ГЕРБ за това, че разумът надделя над предизборните емоции“. Това коментира пред журналисти Венко Сабрутев, народен представител от ПГ "Продължаваме Промяната - Демократична България". Поводът за коментара му е изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че две неща могат да извадят ГЕРБ от управлението - бюджетът и корупцията.

„Ключовите политики, които са заложени в държавния бюджет, са повишаване на стандарта на живот на хората в България, повишаването на пенсиите, вдигането на минималната работна заплата, рекордната капиталова програма, която сме заложили в бюджета, допълнително многото допълнителни средства, които са заложени за образование и здравеопазване“, изброи приоритетите, заложени от ПП-ДБ.

Относно твърдението, че се готви вдигане на данъците, Сабрутев посочи, че става въпрос за корпоративния данък като изискване на евродиректива, което ще засегне едва около 20 компании в България, които имат оборот над 750 млн. евро.

Той отбеляза още,  че остава максималният размер на пенсията от 3 400 лв., което по думите му е абсолютно справедливо. Депутатът обясни, че вдигането на максималния осигурителен доход, е пряко свързано с необходимостта от повече постъпления в пенсионната система.

„Вие знаете, че в момента всъщност пенсионната система се издържа от държавния бюджет, а не от вноските, които ние просега от ПП-ДБ са правени два бюджета, няколко актуализации и прогнозите винаги са излизали. Приходната част е реална, разходната част е реална и отново ще кажа, става въпрос за повишение на жизнения стандарт в България“, допълни Сабрутев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети