Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Ако имаше по-рано компенсации за газа, нямаше да се стигне до тези нива на инфлация

Политика

Сачева: Ако имаше по-рано компенсации за газа, нямаше да се стигне до тези нива на инфлация

Сачева: Ако имаше по-рано компенсации за газа, нямаше да се стигне до тези нива на инфлация - Tribune.bg
Снимка:

Мерките, които трябва да бъдат взети, са свързани с овладяване на инфлация, заяви Деница Сачева от ГЕРБ в предизборен дебат по bTV.

Тя подчерта, че средноевропейската инфлация е около 10%, а тази в България е около 19 – 20% като уточни, че в Украйна в условията на война инфлацията е 23%.

„Инфлацията не е привнесена, както твърдеше бившето правителство, а е създадена у нас. Със сигурност, ако бяха по-рано направени компенсациите за електроенергия, нещата нямаше да са стигнали дотук. И разбира се, това, което се случи с газа, вкарването на посредници, вдигането с 30% на цената на газа - е нещо, което си е изцяло национален принос и това е факт. Това е факт и за инфлацията, разбира се е. Това, което трябва да се направи със сигурност е да се разследва какво всъщност се случи по време на управлението на четворната коалиция и на колегите от „Продължаваме промяната“, защото те непрекъснато плашат със съд и с разследвания. В крайна сметка да видим дали действително беше нулева толерантността към корупцията, защото има много повече данни, които излизат непрекъснато“, каза Сачева.

„Ние многократно апелирахме, че се правят необезпечени увеличения, които нямат своята рамка в тригодишната бюджетна прогноза“, каза тя и обвини ПП в непрекъснато избягване да коментират дефицита от 11 млрд.  Деница Сачева бе категорична, че ще бъдат натоварени всички работещи хора, които трябва да изплащат пенсиите в следващите години и в крайна сметка или трябва да се увеличават данъците, или да се теглят заеми.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети