Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: „Демократична България“ и ДПС имаха полза от акцията в „Росенец“

Политика

Сачева: „Демократична България“ и ДПС имаха полза от акцията в „Росенец“

Сачева: Демократична България и ДПС имаха полза от акцията в Росенец - Tribune.bg
Снимка:

Социалният министър прогнозира, че третият кабинет на Борисов ще изкара мандата си

Двете партии „Демократична България“ и ДПС имат полза от акцията в парк „Росенец“, посочи пред БТВ социалният министър Деница Сачева. Тя коментира, че като част от Реформаторския блок Христо Иванов е бил правосъден министър в едно от правителствата на ГЕРБ, а преди това е бил и вицепремиер и също е имал възможност да провери случая „Росенец“, да придобие документите по него и да реагира.

Социалният министър видя странно съвпадение на новината за влизането на страната ни в „Чакалнята на еврото“ и акцията в парк „Росенец“. Тя припомни репликата на десния политик Христо Иванов, че това, което правят, било „дългосрочна стратегия“.

„Не отричаме, че има хора, които не харесват ГЕРБ, със сигурност има хора, които вярват, че може да има по-добро правителство, но нека не си затваряме очите и за това, че със сигурност има провокатори и хора с други цели, а не целят по-доброто бъдеще на България“, изтъкна Сачева. Според нея в рамките на този мандат има много свършена работа.

„Колебаехме се дали трябва да има такъв митинг в подкрепа на правителството, но бе взето политическо решение да има такъв митинг. Въпреки това той се проведе безпрецедентно - колите си минаваха свободно на Ларгото, и хората от двете страни на тротоара изразяваха свободно мнението си. Със сигурност ескалацията на напрежението не е била по вина на управляващата партия“, уточни Деница Сачева. Тя обърна внимание и на факта колко пъти полицаите са свалили своите каски и са призовали за помирение.

„Кадрите с полицейско насилие видях, изказвам своите съжаления за случилото се, и изказвам съпричастност на семействата на пострадалите момчета. Обръщам внимание на разказа на бащата на едното бито момче, че то е било хвърлено върху полицаите от хора с черни тениски и качулки на главата – това означава, че е имало провокатори“, подчерта социалният министър.

По думите ѝ от насилие най-много полза имат хора, „които са преследвани от правосъдието“. Тя е категорична, че оставката на правителството не е на дневен ред, защото по-важните теми сега са пандемията, икономическите мерки, и това как българите ще изкарат зимата.

„Нека помислим няколко стъпки напред за това какво ни чака късната есен и през зимата – със сигурност ще има безработица, очакваме и пик на вируса – нека видим в какъв хаос бихме оставили държавата. Помислете си какво би станало ако има предсрочни избори, и след тях отново има протести, защото някой не е зачел избора на хората“, призова Сачева.

Социалният министър прогнозира, че третият мандат на кабинета Борисов ще завърши пълният си цикъл.

„Не се страхувам от служебен кабинет на Радев, но нека помислим какво би направил такъв кабинет през зимата. Не приляга на човек, който трябва да обединява нацията, да действа така и да говори с такъв речник, нека да говорим за това какво бъдеще предлага президентът Румен Радев за България“, завърши социалният министър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети