Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева към Манолова: Добре, че сме в предизборна кампания, иначе бих Ви призовала в съда

Политика

Сачева към Манолова: Добре, че сме в предизборна кампания, иначе бих Ви призовала в съда

Сачева към Манолова: Добре, че сме в предизборна кампания, иначе бих Ви призовала в съда - Tribune.bg
Снимка:

„Добре, че сме в предизборна кампания, иначе бих Ви призовала в съда“, обърна се Деница Сачева от ГЕРБ към Мая Манолова, представител на „Изправи се! Мутри, вън“. Те участваха в дебат в ефира на бТВ.

Думите на Сачева бяха провокирани от изказване на Манолова: “Сачева дали е спокойна, след като съсипа закона за личната помощ? От 1-ви януари им отрязахте парите“, заяви Манолова.

„Г-жо Сачева, не смятате ли, че липсваше погледа над останалите сфери при определяне на мерките“, запита неопределено Ирена Анастасова от БСП. „Ако не бяха въведени тези мерки, безработицата щеше да е по-голяма“, отговори Сачева.

Манолова пък отново хвърли невярно твърдение:“Числата говорят сами по себе си, а числата ви са пълен провал. За 2020 година България е челно място по смъртност в целия свят.“

„България е на 8-мо място по смъртност. Строгите ни мерки спомогнаха да овладеем положението“, категорична беше Сачева.

„Не разбираме оправданията на управляващите. Има други държави, които осигуриха по-голямо ветрило от ваксини. Ние от една страна имаме сключени договори, има изхарчени пари, а ваксини няма“, каза в дебата Атанасова.

„Засегнатият бизнес не беше подпомогнат, даваха се пари на калпак. България няма план за излизане и справяне с кризата. Това е много страшно“, каза Цецка Бачкова, кандидат на ДБ.

„Правителството е купило 8 млн. ваксини, а поставените ваксини са 200 000. За да се справим отговорът е във ваксинирането“, каза Манолова.

„288 000 са ваксинираните. Не може да ми говорите такива неща, това си е чист лобизъм. Няма предизборно раздаване на пари. Тези пари, които даваме са социални политики от една година насам“, посочи Сачева.

„Винаги сме се вслушвали в Националния оперативен щаб и в това, което казват здравните професионалисти и сме се стремили да има баланс между политическите, социалните, здравните и икономическите последствия. Балансът ни дава възможност много по-леко да преминаваме през кризата от много други държави“, заяви още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати