Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Не обсъждаме друг вариант освен мандат докрай с премиер Борисов

Политика

Сачева: Не обсъждаме друг вариант освен мандат докрай с премиер Борисов

Снимка:

Най-отговорната позиция е да се завърши мандатът, каза министърът на труда и социалната политика

В правителството и с коалиционните партньори не е обсъждан друг вариант, освен Кабинетът да изкара мандата си докрай, и негов премиер да остане Бойко Борисов. Това каза в интервю за БГНЕС министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

"Мисля, че днес, както и вчера по време на срещата с членовете на партията и симпатизанти, че най-отговорната позиция в случая е тази: Да се завърши мандата, да се вземат под внимание всички тези мерки, които бяха обсъдени вчера, защото иначе не бихме могли да влезем в един много труден сезон, в който и политиците, и гражданите, ще имат нужда от това да имат повече сигурност. Когато говорим за политиците, говорим и за изборите, защото те трябва да бъдат организирани законосъобразно, и в този смисъл промени в Изборния кодекс са необходими, за да е ясно недвусмислено кой купува машините за изборите и какви трябва да бъдат тези машини така, че да не може да има след това каквито и да било съмнения за начина, по който са проведени изборите. Само така няма да се влиза в една непрекъсната спирала.

Ключово важни са и актуализацията на Бюджета за 2020 г., както и приеманена Бюджета за 2021 г. Само така при изпълнение на тези задачи може да се счита, че правителството е постъпило отговорно спрямо всички, завършило е основните и най-важни задачи, и бихме могли да говорим за това да се върви към избори", съобщи още Сачева.

По думите ѝ няма нови варианти, които са били или могат да бъдат обсъждани. "Правителството трябва да довърши мандата си с премиер Бойко Борисов, и да изпълни основните задачи, които има до края на годината с актуализацията и приемането на новите бюджети", подчерта Сачева. Тя беше категорична, че преди да се изпълнят задачите по организирането на изборния процес и актуализацията на Бюджета, отиването на избори би било крайно безотговорно.  


Коментари (1)

ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ(РУМЕН РАДЕВ, СЛАВИ ТРИФОНОВ, МАЯ МАНОЛОВА, ХРИСТО БОЙКИКЕВ) МОГАТ ДА ДОЙДАТ НА ВЛАСТ САМО С ПАРТИЗАНСКИ ТЕРОР! БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА СЛУГИ НА АЗИАТСКА РУСИЯ. ЗАТОВА В МОМЕНТА СМЕ ПОДЛОЖЕНИ НА ПАРТИЗАНСКИ ТЕРОР, ОГЛАВЯВАН ОТ РУМЕН РАДЕВ И ВАСИЛ БОЖКОВ-ЧЕРЕПА
06.08.2020 18:40 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още