Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Повече хора намират работа, от тези, които я губят

Политика

Сачева: Повече хора намират работа, от тези, които я губят

Сачева: Повече хора намират работа, от тези, които я губят - Tribune.bg
Снимка:

Стартира нова програма за назначаване на безработни, която е на стойност 160 млн. лв.

Хубавото е, че в последните две седмици повече са хората, които намират работа, отколкото тези, които губят своята. Това заяви пред NOVA телевизия телевизия министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. „От началото на извънредното положение 90 000 души са останали без работа, като същевременно почти 57 000 са намерили нова. Всеки ден има хора, които остават без работа и съответно намират друга“, обясни Сачева.

От 50 дни пък има постоянно увеличение на броя на хората, които кандидатстват по мярката 60/40. „Над 16 000 са подадените заявления и са съответно за 260 000 служители и работници. Част от тях се повтарят, защото работодателите са кандидатствали само за един месец и сега искат за втори и трети. Нашите очаквания са 200 000 души да запазят работните си места благодарение на тази мярка. За 170 000 вече са изплатени възнагражденията“, обясни Сачева.

Социалните мерки работят, категорична беше тя.

По мярката 60/40 може да се кандидатства до 30 юни, а до 30 юли ще може да се плаща по този неин дизайн. След това тя ще има нов такъв и чрез него ще може да се назначават хора от Бюрата по труда.

Паралелно с това стартира нова програма за назначаване на безработни лица, която е на стойност 160 милиона лв. „Тя е насочена единствено и само към безработните. Нашето желание е да насочим всичките си усилия за намаляване на безработицата и намаляването на необходимостта хората да стоят на социални помощи“, обясни Сачева.

В момента усилията са насочени към това да се възстанови заетостта възможно най-бързо. Сачева заяви още, че е необходимо наливането на средства за мерките за подкрепа на различните сектори. Такъв пример са автобусните превози.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати