Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Приета е Национална програма за предоставяне на грижи в домашна среда

Политика

Сачева: Приета е Национална програма за предоставяне на грижи в домашна среда

Сачева: Приета е Национална програма за предоставяне на грижи в домашна среда - Tribune.bg
Снимка:

Очаква се тя да обхване 924 лица със степен на намелена работоспособност и около 4977 възрастни хора, съобщи още социалният министър

Приета е Национална програма за предоставяне на грижи в домашна среда. Това съобщи социалният министър Деница Сачева в Министерски съвет и обясни, че чрез нея хората, които останаха без личен асистент от началото на годината, отново ще имат такъв.

„Касае се за хора с 80 до 89 и 99% степен на трайно намалена работоспособност и за хора над 65 години, които са в невъзможност да се самообслужват. Очаква се това да бъдат 924 лица със степен на намелена работоспособност и около 4977 възрастни хора”, каза Сачева.

16,5 млн. лв. се отделят за програмата, като се предвижда по нея да бъдат наети около 2 400 души. Очаква се програмата да бъде реализирана от 1 март.

Тя е част от националния план за действие по заетостта за 2020 г., за който са отделени общо 73 млн. лв. 12 918 безработни лица ще започнат работа по този план.

В рамките на плана е и продължаващият проект „Красива България”, за който са осигурени 4 млн. лв. и за който са одобрени 48 проекта за медицински центрове, детски градини, училища и други.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Деница Сачева

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети