Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева припомни на БСП и Манолова, че техният закон остави 13 хил. инвалиди без асистент

Политика

Сачева припомни на БСП и Манолова, че техният закон остави 13 хил. инвалиди без асистент

Сачева припомни на БСП и Манолова, че техният закон остави 13 хил. инвалиди без асистент - Tribune.bg
Снимка:

В момента почти 13 000 души имат затруднения с ползването на услугата „Личен асистент“. Причината – прибързаното приемане на Закона за личната помощ. Това подчерта в Министерски съвет социалният министър Деница Сачева.

Тя възрази срещу неприемливи според нея изказвания на БСП в Народното събрание.

„Кой е виновен за създадената за пореден път неприемлива ситуация? И как ще понесе отговорност за това? Ще бъде ли въобще осигурено финансиране за продължаване на финансирането на услугите „личен асистент” и „домашен помощник”, предоставяни от общините? И кога?“, попита депутатът от левицата Георги Гьоков.

В отговор Сачева посочи конкретните виновници.

„Това е един закон, който беше приет под доста силен обществен и медиен натиск. Инициатор на закона беше Мая Манолова. Законопроектът беше внесен в парламента от Корнелия Нинова и група народни представители. Впоследствие имаше още един законопроект, внесен от „Воля“, припомни Сачева.

Тя смята, че са приети набързо текстове, по които е имало отрицателни становища, включително от Министерството на финансите, МТСП, Агенцията за социално подпомагане.

„Това, което се случва в момента е да приемаме законодателство набързо, под натиск, само заради цели, които очевидно не са свързано с това да бъде приет един справедлив и устойчив закон“, коментира Сачева.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети