Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Резервен премиер от ГЕРБ са медийни спекулации

Политика

Сачева: Резервен премиер от ГЕРБ са медийни спекулации

Сачева: Резервен премиер от ГЕРБ са медийни спекулации - Tribune.bg
Снимка:

Нямаме притеснение от служебен кабинет, коментира социалният министър

Социалният министър Деница Сачева определи като медийни спекулации идеите Бойко Борисов да бъде заменен на поста министър-председател от друг член на ГЕРБ, коментира тя пред Нова тв.

„Има премиер и той се казва Бойко Борисов, всичко останало са медийни спекулации. Възможностите оттук нататък са ясно очертани - след началото на новия парламентарен сезон ще се търси парламентарна подкрeпа за това дали следващите избори да са за Велико народно събрание. Не мисля, че крайният резултат може да бъде предопределен, консултациите още не са започнали”, посочи Сачева. Тя напомни, че последните три парламентарни избори се печелят от партия ГЕРБ и са организирани от служебен кабинет.

„Нямаме притеснения от служебен кабинет“, категорична е министър Сачева.

Социалният министър изтъкна, че наскоро Стратегическият съвет при президента е представил един свой доклад и попита дали хората, които са участвали в изработването му, ще участват и в служебния кабинет на държавния глава.

„Александър Малинов ли е бъдещият служебен премиер? Адвокат Шейтанов ли е бъдещият служебен социален министър? Г-н Еленко Божков се опита да направи почти терористичен акт в метрото на София”, припомни Сачева.

Относно икономическите показатели на страната тя обясни, че 37% е сивият сектор в момента.

„Откакто започнахме да подкрепяме бизнеса с мярката 60/40 много работодатели предпочитат да излязат на светло и да получават пари от държавата", увери социалният министър. Тя подчерта, че БВП на страната е нараснал и движение напред има.

 „Очакваме в началото на септември да пуснем указанията за семейна помощ, от която ще могат да се възползват родители, чиито деца не посещават училище или детска градина поради евентуално затваряне или карантина на учебно заведение. За тази мярка има подоходен тест. Родителите ще могат да получават 610 лв. месечна помощ за периода, за която е затворено конкретното училище, клас или паралелка", обясни министър Сачева.

Според нея PCR тестовете за децата трябва да бъдат безплатни за всички.

„Коментирано е PCR тестовете за децата да бъдат безплатни. Ако едно дете от класа се разболее, всички да бъдат изследвани", поясни социалният министър. В момента се изработват указанията.

Министър Сачева съзря елементи на вуду магии по повод грозните сценки с ковчези и бесилки на протестите срещу кабинета, което по думите ѝ е абсурдно.

„Всичко, което искат хората, е промяна, рестарт, нова Конституция, промени в броя на депутатите, съдебна реформа. Вече виждаме елементи на Вуду, което е абсурдно. Лесно е да се замерят институциите с яйца и домати, но нека да видим дали има готовност за решения“, поинтересува се Сачева. Тя определи изявите на президента Румен Радев от последните дни като лична битка с премиера Борисов.

„Това което се случи на Шипка е, че пиесата „Хъшове“ съм я гледала повече от 7 пъти и ми хареса повече от самородната дейност, която видяхме. Президентската институция трябва да зове за единствено, а не непрекъснато да се насажда омраза и да се развяват юмруци. Помислете си, ако Петър Стоянов /б. р. през 1997г./ беше излязъл и беше призовал „на оръжие братя“, попита социалният министър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Голяма вещица е тази, май се е пръкнала от библиотекарско-депесарски-ДС- масонски кръг. Много учила, нищо не научила. Скрий се, че дразниш народа.
24.08.2020 14:22 / Отговор
biblio Много си е добре жената. А ти, дето анонимно дращиш простотии си наистина ГНУСНА ВЕЩИЦА!
25.08.2020 23:12
Безплатни Е-КНИГИ bg-biblioteka.blogspot.com
26.08.2020 00:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати