Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Ще предложим правителство, ако не получим подкрепа, ще върнем мандата

Политика

Сачева: Ще предложим правителство, ако не получим подкрепа, ще върнем мандата

Сачева: Ще предложим правителство, ако не получим подкрепа, ще върнем мандата - Tribune.bg
Снимка:

Борисов нееднократно е заявявал, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията

ГЕРБ ще предложи правителство, заяви Деница Сачева пред БТВ.

"Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции", отбеляза тя.

За името на премиера тя заяви, че на този етап то не е известно. Деница Сачева припомни, че Бойко Борисов нееднократно е заявил в свои политически изявления, че е готов да се оттегли и да остане само лидер на партията.

Сачева отбеляза още, че ДПС са били сериозна опозиция в рамките на предизборната кампания и заяви, че с тях не се водят никакви преговори.

"Искаме да дадем знак, че не сме деструктивна политическа сила. Време е всички, които даваха политически заявки на изборите, сега да започнат тяхната реализация и да покажат на практика какво биха могли да направят", отбеляза тя.

Според нея страната има нужда от стабилно управление, а нови парламентарни избори по-скоро ще доведат до хаос.

"Очакват ни сериозни решения, които трябва да бъдат взети – до 30 април трябва да бъде предаден планът за устойчивост и развитие в Европейската комисия, трябва актуализация на бюджета. Извънредната епидемична обстановка приключва на 30 април. Следващото правителство трябва да вземе решение ще отваря ли, ще затваря ли и как ще продължат мерките", обясни тя.

"Ако сме уверени в стабилността на ново управление, ще бъдат излъчени 10 депутати, които да го подкрепят", потвърди Сачева идеята на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Коалицията против ГЕРБ, която се оформя, е по-скоро коалиция, която търси начин да вкара страната в хаос. Неслучайно не се поема отговорност вече няколко дни", каза още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

ГЕРБКП 10 депутата ще са на разположение да подкрепят правителство на друга партия. 10 дежурни депутати. Потвърди Деница Сачева.
Да живее парламентаризма "ала ГЕРБ". По авторитарна партия от тодор-живковистите от ГЕРБ няма в момента. Като говеда ги раздава бащицата Борисов, а те послушнички правят каквото им нареди. ПОЗОР!
07.04.2021 18:53 / Отговор
ДЕБИЛНА БЪЛГАРИЯ (ДБ)....... КОАЛИЦИЯ С......... БСП/БКП..... ........ СРАМ......... ПОЗОР............. ОТВРАТ.........
07.04.2021 19:11
Ставате за смях... Тошко Йорданов към ДБ: Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях
07.04.2021 19:14
Д-р НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ(ГЛАВЕН ПСИХИАТЪР НА ДЕБИЛНА БЪЛГАРИЯ), .
МОЛЯ ЛЕКУВАЙТЕ СИ ПАЦИЕНТИТЕ......... А НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С ПОЛИТИКА........
ДЕБИЛА-ТАРТАКОВЕР Е ПЪРВИ НА ОПАШКАТА ЗА ЛЕЧЕНИЕ.....
07.04.2021 19:17
Ало, ГЕРБ ли си, БКП ли си... Що не си направите правителство да управлявате, бе, бастун - нали уж "спечелихте" изборите?! Затова ли Учиндолското шерифче се крие и нарича уплахата си Ковид?! Щото управлението не е като лаенето и пикаенето по площадите...
07.04.2021 19:17
Киро Бизона Дрисльо @ГЕРБКП, какво ще му чакате на ГЕРБ? ГЕРБ правителство няма да направи. Баце тази игра вече я е играл с Орехчето и знае какво да прави. И ще дойде Слафчу, той ще направи правителство и такива оръфляци като теб ще му се радвате. Само че за твърде кратко време, защото Славе не е като Баце да ви търпи да му се качвате на главата! Защото точно това ще стане! Първата работа на Славе, ако някой нещо кряка, ще бъде да изпрати полицията и тя няма да се държи по същия начин както при Баце, а ще бие, о-о-о-о-о, как само ще бие! Тогава ще видите кон боб яде ли и свинкя в джамия пърди ли, тогава ще видите разликата между „жипката“ на Баце и джиповете с мутри на Славе! Ама нищо, заблуждавайте си се, мен това какво ме бърка?
07.04.2021 21:37
Покажи всички
Мажоритарни избори Първото предложение на ИТН срещу статуквото ще бъде за мажоритарни избори и лев субсидия на партиите. Още преди 10- години:

„2 юни 2011 г.
Ангажирането на шоуто, политически, се налага от ситуацията, каза Иво Сиромахов. Той изтъкна, че досега нашият екип повече е гледал на нещата отстрани, а се налага важен въпрос – докога може да гледаш и кога да се намесиш. „Като хора и граждани решихме, че трябва да участваме в този процес. Наложи го всеобщото отвращение от властта, от партиите. (…) Когато преди няколко месеца казахме, че няма такава държава, това не беше метафора, държавата я няма и нейният труп в момента се разлага. Това става с нашето мълчаливо съгласие.” Иво изтъкна, че в България властта реално не произтича от народа и заяви: „Искам си правото на избор!”“
slavishow.com/меглена-кунева-кандидат-на-шоуто-на/
07.04.2021 19:08 / Отговор
Е сега като станаха втора сила от къде им произтече властта и какво ще правят с нея? Изборите фалшифицирани ли са или не са? И какви са тия мажоритарни избори за народно събрание, това какво ще промени? Правосъдие ли ще донесе, корупцията ли ще премахне? Кажете си че работите за президентска република и стига сте шикалкавили. И правилната избирателна система ще е само тази, при която печели, който вие смятате за правилно. Ако не печели - сменяме я.
07.04.2021 20:55
ХХХ Колкото и да злобеете. Времето на Пожарникаря свърши.
07.04.2021 21:20 / Отговор
Много ни е яд сега коя нова ера започва - на чалгаря, на лодкаря, на психаря, на магистралните проститутки, на краля на талончетата, на ВОСР, какво празнувате?
07.04.2021 21:52

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати