Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дилов-син: Ако изборите бяха през 2005 г., опонентите ни щяха да показват само Гъбката в Бургас

Политика

Дилов-син: Ако изборите бяха през 2005 г., опонентите ни щяха да показват само Гъбката в Бургас

Дилов-син: Ако изборите бяха през 2005 г., опонентите ни щяха да показват само Гъбката в Бургас - Tribune.bg
Снимка:

„Ако бяхте участвали в изборите през 2005, сигурно единственият обект, пред можеше да се снимате е Гъбката на входа на Морската градина“. С тези думи Любен Дилов-син коментира изявите на „Да, България“ от последните дни.

Дилов изрази удивлението си от „иновацията“ да се застава пред „големи обекти и обилно да се обяснява колко са лоши и скъпи тези неща, колко не трябват на града и каква корупция се вихри. Правите го толкова заразително, че човек да се чуди обичате ли го този град или не“, попита водачът на листата на ГЕРБ в Бургаски регион. По време на онлайн разговор с бургазлии, предаван на живо във Фейсбук, Любен Дилов заяви още: „Предлагам на г-н Иванов да отиде в Ченгене скеле и да обясни на местните хора своя принос и да направи смело видео. Но другото е ниска топка“.

Деница Сачева, БГНЕСДеница Сачева, БГНЕС

Цялостна реформа на социалното подпомагане, по-прецизно насочване на социалните програми, увеличение на размерите на някои помощи, окрупняване на пакетите социални помощи и въвеждане на нови видове. Това е заложено в програмата при нов управленски мандат. Сред приоритетите са още внедряването на повече технологии в образованието и дигиталната трансформация на пазара на труда, инвестиции в модернизирането на училищата, като ще изграждат STEM кабинети за обучение по математика, информатика и природни науки. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева на онлайн среща с представители на социални институции в Сливен.

„Професията социален работник е професията на бъдещото. В момента се разработва стратегия за развитието на човешките ресурси, която да гарантира подходящо възнаграждение и инвестиции чрез образование и обучение, и кариерно развитие, както и осъвременяване на работната сила и работните процеси чрез осигуряване на екипи с профилирани умения“, каза още Сачева. Тя допълни, че ще бъде създаден Кодекс за социална подкрепа, който да гарантира ефикасното разходване на публичните финансови средства и да ограничава рисковете от социално изключване на уязвимите групи.

Ще продължи реформата на социалните услуги за дългосрочна грижа - изграждане и оборудване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и съпътстващи специализирани и консултативни социални услуги за хора с увреждания. Ще бъдат създадени услуги за хората в невъзможност за самообслужване, които са в листата на чакащи за настаняване в домове за възрастни, както и достъпна среда за хора с увреждания чрез предоставяне на висококачествени помощни технически средства.

В Ямбол: новият болничен комплекс ще го имаВ Ямбол: новият болничен комплекс ще го има

„Колкото и да не им харесва на политическите ни опоненти и въпреки тях новият болничен комплекс ще го има“, написа във Фейсбук областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

„Разликата между нас и тях е, че ние работим и го правим, а те...  БСП казваха, дори министри родом от Ямбол, сега кандидати отново за депутати, че не ни трябва нова болница. Днес се пишат гаранти! Та те от БСП гласуваха и против Бюджет 2021г. на община Ямбол!“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

attropo Защо ли?Ами защото не могат да измислят нищо смислено,нищо завладяващо ума и сърцето на хората!
Влезте в *протестърските сайтове* - *медияпул*,дневник* или още по-просташкия *фрог* - ще останете потресени от примитивната злоба и език на *журналисти* и на коментиращи!
Пълно е със закани - от бесилки,централен затвор,нов *народен съд* и направо разстрели до стената!
Що за морални утайки са собственици и редактори на тези сайтчета?
Само да припомня на другаря оги стефчоф как громеше в сайтчето си през 2013 г. червения приватизатор прокопиев!
А сега му есъидейник!
30.03.2021 23:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп