Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Успяхме да подкрепим почти 1 милион български граждани, тръгвам си удовлетворена от МТСП

Политика

Сачева: Успяхме да подкрепим почти 1 милион български граждани, тръгвам си удовлетворена от МТСП

Сачева: Успяхме да подкрепим почти 1 милион български граждани, тръгвам си удовлетворена от МТСП - Tribune.bg
Снимка:

„Днес си тръгвам от Министерството на труда и социалната политика за трети път. Социалната политика е област от обществения живот, в която влезеш ли веднъж, всъщност няма излизане. Тръгвам си удовлетворена, че заедно с колегите успяхме да приемем промени в ключови закони, сред които Кодексът на труда и Законът за хората с увреждания. Приехме Закона за жестовия език, множество подзаконови нормативни актове“.

Това написа в профила си във Фейсбук Деница Сачева и обобщи:

„Успяхме да запазим над 300 000 работни места, да осигурим подкрепа за почти 1 милион български граждани и за над 30 000 фирми по време на кризата, да увеличим заплатите в системата с 30% и да направим така, че социалните работници, трудовите експерти и инспектори да се чувстват по-удовлетворени от работата си.

Благодаря на хората, които ми дадоха подкрепата си и работиха рамо до рамо с мен в тази тежка година и половина! Никой министър не може да е успешен без добър екип. Аз имах такъв и съм им много признателна. Сблъсках се с десетки истории, някои от които никога няма да забравя. Има системи, в които едно решение може да реши общ проблем. В социалната сфера невинаги е така. Всеки случай изисква вникване, разбиране, емпатия, желание да помогнеш и знание как да го направиш ефективно. Най-важните качества обаче са добронамереност и обич към хората. Без тези две неща нито една политика няма смисъл и значение. Времето е безупречен съдник на успеха или провала и аз нямам съмнение, че всичко, което направихме заедно с моите колеги ще издържи тази оценка. Има още много какво да направим, за да подобряваме социалната ни политика, така че ще продължавам да работя за тази кауза. Без да звучи като обещание. По-скоро като път, който ще следвам“, заяви Сачева. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати