Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Всички мерки за хората и за бизнеса са обезпечени

Политика

Сачева: Всички мерки за хората и за бизнеса са обезпечени

Снимка:

Всички мерки, които са за хората и за бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на месец юни. Това са всички мерки 60 на 40, 80 на 20, 75 на 0. Мярката, която е свързана с родители, които трябва да гледат децата си, докато те учат онлайн, също е обезпечена със средства до края на учебната година. Това заяви досегашният министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Разбира се, тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и секторът на транспорта, които бяха приоритетно подкрепяни с мярката 80 на 20“, посочи Сачева.

Тя предаде папка с документи на Гълъб Донев – новият служебен министър. И посочи, че оставя министерството в добро състояние.

Сачева каза, че Донев е добър професионалист, познат в системата. „Вярвам, че ще се справи и се надявам, че няма да се поддаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата“, заяви тя и му пожела успех и на добър час.

Самият служебен министър заяви, че основният приоритет, който ще следва в своята работа ще бъде да се възстанови заетостта, особено след COVID – пандемията. „Повишаване качеството на работната сила, включително и чрез придобиване на нови умения, така че безработните лица и тези, които са дългосрочно безработни да могат по-бързо да намерят работа на пазара на труда“, изброи той.

Той заяви, че това, което е направено добре и работи ще продължи да се прилага. Онова, което има нужда от корекция ще бъдат коригирано, така че да може българските граждани да получат най-добрата защита и подкрепа.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още