Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Сачева: Явихме се на избори срещу Бойко Рашков, народът не иска да изчегърта ГЕРБ

Политика

Сачева: Явихме се на избори срещу Бойко Рашков, народът не иска да изчегърта ГЕРБ

Снимка:

„Партията на Румен Радев унищожи партиите на протеста. Тепърва ще се анализира колко ПП носи промяна”, заяви пред Нова телевизия Деница Сачева от ГЕРБ.

„Българският народ не иска да изчегърта ГЕРБ. Ние за втори път сме на второ място, нямаме спад на избирателите“, допълни тя. 

„Продължаваме да не четем правилно вота на българския избирател. Да, трябва да има промени. Да, трябва да си научим уроците от нашите грешки. Хората не искат да залагат само и единствено на съвършено нови играчи”, смята Деница Сачева.

Служебният кабинет не се е справил с кризата. По думите ѝ обаче това не е плюс за партията, защото за първи път целият държавен апарат е бил впрегнат в една безпрецедентна кампания срещу ГЕРБ. „На тези избори се явихме срещу вътрешния министър, който през цялото време продължи да играе много сериозна роя по отношение на изборния резултат. Виждате какво се случи с машините. Много хора се притесняваха дали вотът им ще бъде отчетен правилно. Имаше много хора, които се притесняваха някой да не ги наблюдава по време на гласуването. Имаше хора, които ни казаха подкрепяме ви, но няма да излезем да гласуваме, защото се притесняваме”, коментира представителят на ГЕРБ.

Сачева обясни, че ако ГЕРБ не са осветлили проблема с машините е могло да стане такъв.

„Обясненията за 400-те машини бяха неясни. Очевидно, че хората са разочаровани от това, което се случва. Очевидно е, че третите избори им идват в повече. Има силно недоверие в институциите и за това основен виновник е служебното правителство“, допълни тя.

Сачева коментира и резултатите от вота за президент.

„Надяваме се на победа на Герджиков. Противното би означавало една безконтролна власт на Радев, както в президентството, така и в НС. Трябва да се направи всичко възможно да се предотвратят планове му за президентска република“, каза Сачева.

„Тази победа при ниска избирателна активност не е повод да казваш, че си обединил народа. Филмът с хора, които се връщат от чужбина много пъти сме го играли и не винаги резултатите са били положителни“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема