Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдът може да не приеме името на партията на Слави

Политика

Съдът може да не приеме името на партията на Слави

Снимка:

Формация с името "Няма такава държава" говори за антидържавност

"Няма такава държава" е името на политическият проект на Слави Трифонов. Това име обаче противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии.

Това потвърдил за "България Днес" дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков. "С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името "Няма такава държава", защото то само по себе си говори за антидържавност", разясни проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31 август.

"Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън - ще ни гледа отвътре. Заради това създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон", анонсира Слави.

Заглавието на формацията, избрано от Дългия, влиза в противоречие на изискванията на закона, според които не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава ѝ има "дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата".  


Коментари (5)

ЦВЕТАНОВА Парите не те правят по-морален и достоен. Ако в личен план не си постигнал нищо, значи не си постигнал нищо в живота. Успешно е постигнал злоба, негативни подигравки с политиците, НО Е ХУБАВО ДА СЕ ВСЛУША В ПОДИГРАВКИТЕ И ЗА СЕБЕ СИ, ЩО ЗА КАРИКАТУРА Е! МИЛИЯТ, ОБЪРКАЛ Е ШОУ С ПОЛИТИКА. Само безумно тъпи и прости, биха го подкрепили! Шоуто свърши, защо да не премине на държавната софра. Учиндолеца да се върне в Учиндол и да се скапе сам. И без това племенниците му си точат зъбите за парите му. Щом за него "Няма такава държава", да замине за друга. В едно е прав, няма такава държава, която би го приела за нормален.
03.08.2019 18:19 / Отговор
Цветанов Мила ми ЦВЕТАНОВА...и ти се моли на Господ да те заобикаля с подобни на тебе люде,за да си мислиш че съществуваш в златната среда.
В противен случай ще лъсне още повече Ъкълчето ти
04.08.2019 01:58 / Отговор
Слави Трифонов Ще гласувам за Слави , щот само него не сме видели
04.08.2019 08:44 / Отговор
Румен И аз ще гласувам за Слави.
04.08.2019 17:30 / Отговор
Георги Илиев Митев ВИСШИСТ ЗАПОЧНАЛ ДА ГОВОРИ,ЗА ДА УГОВОРИ НЯКАКВА
ИГРА ЗНАЧИ Е В БЕДА. УЧЕН ДА ТЕ ЗАЩИТИ ОТ "СЕЛСКИТЕ
ЧЕРТИ" И "ГРАДСКИТЕ МЕЧТИ" ЗНАЧИ, ЧЕ ГРЕШИ, ЗАЩОТО
НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА Е ПЛАНЕТНАТА МЕЧТА.
04.08.2019 18:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още