Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдът може да не приеме името на партията на Слави

Политика

Съдът може да не приеме името на партията на Слави

Съдът може да не приеме името на партията на Слави - Tribune.bg
Снимка:

Формация с името "Няма такава държава" говори за антидържавност

"Няма такава държава" е името на политическият проект на Слави Трифонов. Това име обаче противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии.

Това потвърдил за "България Днес" дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков. "С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името "Няма такава държава", защото то само по себе си говори за антидържавност", разясни проф. Герджиков.

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31 август.

"Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън - ще ни гледа отвътре. Заради това създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон", анонсира Слави.

Заглавието на формацията, избрано от Дългия, влиза в противоречие на изискванията на закона, според които не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава ѝ има "дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

ЦВЕТАНОВА Парите не те правят по-морален и достоен. Ако в личен план не си постигнал нищо, значи не си постигнал нищо в живота. Успешно е постигнал злоба, негативни подигравки с политиците, НО Е ХУБАВО ДА СЕ ВСЛУША В ПОДИГРАВКИТЕ И ЗА СЕБЕ СИ, ЩО ЗА КАРИКАТУРА Е! МИЛИЯТ, ОБЪРКАЛ Е ШОУ С ПОЛИТИКА. Само безумно тъпи и прости, биха го подкрепили! Шоуто свърши, защо да не премине на държавната софра. Учиндолеца да се върне в Учиндол и да се скапе сам. И без това племенниците му си точат зъбите за парите му. Щом за него "Няма такава държава", да замине за друга. В едно е прав, няма такава държава, която би го приела за нормален.
03.08.2019 18:19 / Отговор
Цветанов Мила ми ЦВЕТАНОВА...и ти се моли на Господ да те заобикаля с подобни на тебе люде,за да си мислиш че съществуваш в златната среда.
В противен случай ще лъсне още повече Ъкълчето ти
04.08.2019 01:58 / Отговор
Слави Трифонов Ще гласувам за Слави , щот само него не сме видели
04.08.2019 08:44 / Отговор
Румен И аз ще гласувам за Слави.
04.08.2019 17:30 / Отговор
Георги Илиев Митев ВИСШИСТ ЗАПОЧНАЛ ДА ГОВОРИ,ЗА ДА УГОВОРИ НЯКАКВА
ИГРА ЗНАЧИ Е В БЕДА. УЧЕН ДА ТЕ ЗАЩИТИ ОТ "СЕЛСКИТЕ
ЧЕРТИ" И "ГРАДСКИТЕ МЕЧТИ" ЗНАЧИ, ЧЕ ГРЕШИ, ЗАЩОТО
НАЙ-ГОЛЯМАТА БЕДА Е ПЛАНЕТНАТА МЕЧТА.
04.08.2019 18:36 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети