Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Съдът отхвърли жалбата на „БСП за България” срещу избора на Добромир Добрев за кмет на Горна Оряховица

Политика

Съдът отхвърли жалбата на „БСП за България” срещу избора на Добромир Добрев за кмет на Горна Оряховица

Съдът отхвърли жалбата на БСП за България срещу избора на Добромир Добрев за кмет на Горна Оряховица - Tribune.bg
Снимка:

Жалбата на Коалицията „БСП за България, АБВ, Движение 21” срещу решението на Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица, с което Добромир Добрев е обявен за избран кмет на общината беше отхвърлена от Великотърновският административен съд.

Жалбоподателите оспорваха кметския избор с мотива, че кандидатът на ГЕРБ не е имал настоящ адрес в страната по време на регистрацията. Инж. Добромир Добрев, който имаше два кметски мандата, преди последните избори, се оказа в спорната ситуация, след като е бил дерегистриран в Русе, където е имал настоящ адрес по време на студентските си години, съобщава regnews.net.

Магистратите отхвърлиха жалбата с мотива, че е безспорно установено, че Добрев е бил кмет, както е безспорно и, че това му качество от една страна изисква пребиваването му на територията на общината практически през всеки работен ден.

„При това положение не може да се приеме оплакването на жалбоподателя, че е съществено нарушаване на изборните правила, водещо до незаконосъобразност на спорното решение на Комисията. Дотук изложеното води налага отхвърляне на жалбата”, се сочи в решението на съда.

Решението на ВТАС подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати